- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.255
- Meslek
- Webmaster
Operatörlerin takt süresi nedir?
Kullanılabilir üretim süresinin müşteri talebine bölünmesi. Örneğin, otomobil gösterge paneli üreten bir fabrika günde 480 dakika çalışır ve müşteriler günde 240 gösterge paneli talep ederse takt zamanı iki dakikadır. Benzer şekilde, eğer müşteriler her ay iki yeni ürün isterse, takt zamanı iki haftadır.
Proses süresi nedir?
İşleme Süresi (Processing Time) Bir ürünün tasarım veya üretiminde gerçekte üzerinde çalışılan süre ve bir siparişin gerçek işleme süresi. Tipik olarak, işleme süresi, üretim akış süresinin küçük bir parçasıdır.
VSM nedir nasıl yapılır?
VSM, Türkçe karşılığı ile Değer Akış Haritalandırma, ürün ve hizmet oluşumundaki süreçlerin bütününü ele alarak değer yaratan ve yaratmayan tüm faaliyetleri mevcut durum haritalandırması ile belirleyip israf yaratan faaliyetleri minimize etmeyi amaçlayan bir yalın üretim metodudur.
VSM Çalışması Nedir?
"Value Stream Mapping – Değer Akış Haritalama" olarak Türkçeye çevirdiğimiz ve Yalın Dönüşüm'de "Görmeyi Öğrenmek" için en önemli araçlardan biri olan VSM, ürün ya da hizmeti oluşturmak için ortaya konan değer yaratan ve yaratmayan faaliyetlerin akışını analiz eden bir yöntemdir.
T zamanı ne demek?
"Takt Time" terimi, bir müzik parçasındaki ritim ve zaman çubuğunu ifade eden Almanca "Takt" kelimesinden türetilmiştir. Almanca 'da "takt" "nabız" anlamına gelmektedir. Üretimde, ürünlerin üretilme hızını ifade etmektedir. Takt süresi, belirli bir zaman dilimindeki ortalama satış hızını temsil etmektedir.
Üretimde Çevrim süresi nedir?
En yalın haliyle bir prosesin üreteceği ürünü tamamlama sıklığına çevrim süresi diyoruz. Yani bir ürünün start to start noktasından yeni bir ürünün tekrar aynı noktada işlem görmek için gelmesine kadar geçen süre denilebilir.
Akış Zamanı bir ürünün ortaya çıkış sürecindeki dönüşümün toplam zamanıdır. Bir prosesin ya da birçok prosesin içinden geçen bir ürünün yolculuk süresi akış zamanı olarak nitelendirilir.
Değer akış haritalama neden yapılır?
Ürüne maliyet yükleyerek kaynakları tüketen ancak müşteri için değer yaratmayan tüm faaliyetler israf olarak tanımlanmaktadır. Yalın yönetim araçlarından biri olan Değer Akış Haritalama (DAH) yöntemi, israfı, verimsizliği, katma değeri olmayan işlemleri ve süreçleri keşfetmek için kullanılan görsel bir tekniktir.