Opsiyon primini etkileyen faktorler nelerdir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
3.021
Meslek
Webmaster

Opsiyon primini etkileyen faktörler nelerdir?

Opsiyonlarda Fiyatlama. Opsiyon fiyatı içsel değer ve zaman değeri olmak üzere iki bileşenden oluşur:
Satın alınan bir satım opsiyonunun kullanım fiyatı opsiyona konu olan varlığın spot fiyatından düşük ise bu opsiyon nasıl adlandırılabilir?
Alım opsiyonu sözleşmesinin kullanım fiyatı, opsiyona konu olan dayanak varlık fiyatından düşükse, bu opsiyon karda opsiyondur. Alım opsiyonu sözleşmesinin kullanım fiyatı, opsiyona konu olan dayanak varlık fiyatına eşitse, bu opsiyon başa baş opsiyondur.

Aşağıdakilerden hangisi opsiyon Fiyatlamasına etki eden faktörlerdendir?

Dayanak varlık fiyatındaki, kullanım fiyatındaki, faiz oranları ve temettü oranlarındaki değişimler call ve put opsiyon fiyatlarını farklı yönde etkilerken, volatilite ve opsiyon vadesi aynı yönde etkilemektedir.
Opsiyon primi ne demek?
Opsiyon Primi (Option Premium) Alma veya satma hakkı için ödenen bedeldir. Sözleşmeye konu olan mal, kıymet veya finansal göstergenin üzerinde anlaşılan ileri tarihteki alım veya satım hakkının fiyatıdır.
Satım opsiyonu: Sözleşmeyi alan tarafa belli bir vadeye kadar veya vadede, belirli bir miktarda bir malı, kıymeti veya finansal göstergeyi belirli bir fiyattan satma hakkı verir. Satım opsiyonu alıcısının (satıcısının) beklentisi dayanak varlık fiyatının gelecekte düşmesidir (yükselmesidir).
Opsiyon sözleşmeleri nedir?
Opsiyon sözleşmesi, opsiyonu alan tarafa belirli bir vadede veya belirli bir vadeye kadar, önceden belirlenen fiyat, miktar ve nitelikte malı, kıymeti veya finansal varlığı alma veya satma hakkı veren, satan tarafa ise alıcının bu sözleşmeden doğan hakkını kullanması durumunda sözleşmeye dayanak teşkil eden malı.

Sosyolojik bakis acisi nelerdir?

Bebekler gunesten nasil korunur?

1. Konular

1. 1.282.111
  2. Mesajlar

1. 1.681.440
  3. Kullanıcılar

1. 31.976
  4. Son üye

Geri
Üst Alt