Ordu Üniversitesiʼnde Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Ordu Üniversitesiʼnde Hangi Bölümler Var? Ordu Üniversitesi bünyesinde çeşitli bölümler bulunmaktadır. Bu bölümler arasında mühendislik, fen, iktisat, hukuk, sağlık gibi alanlar yer almaktadır. Mühendislik bölümünde makine, elektrik ve bilgisayar gibi alt dallar bulunurken, fen bölümünde fizik, kimya ve biyoloji gibi disiplinler vardır. İktisat bölümü öğrencilere ekonomi alanında bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflerken, hukuk bölümü ise öğrencilere hukuki bilgi ve yetkinlikler sunmaktadır. Sağlık bölümü ise tıp ve hemşirelik gibi sağlık mesleklerine yönelik eğitimler vermektedir. Ordu Üniversitesi, öğrencilere geniş bir bölüm yelpazesi sunarak çeşitli kariyer fırsatları sağlamaktadır.
İçindekiler

Ordu Üniversitesi'nde Hangi Bölümler Var?

Ordu Üniversitesi, öğrencilere çeşitli eğitim fırsatları sunan bir devlet üniversitesidir. Üniversitede birçok farklı bölüm bulunmaktadır. İşte Ordu Üniversitesi'nde yer alan bazı bölümler:

1. Mühendislik Fakültesi

Ordu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, çeşitli mühendislik disiplinlerinde eğitim veren bir fakültedir. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği gibi bölümleri içermektedir.

2. Fen-Edebiyat Fakültesi

Fen-Edebiyat Fakültesi, temel bilimler ve sosyal bilimler alanında eğitim veren bir fakültedir. Biyoloji, Kimya, Psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümleri bünyesinde barındırır.

3. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda eğitim veren bir fakültedir. Öğrencilere iş dünyasına yönelik bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar.

4. Tıp Fakültesi

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp eğitimi veren bir fakültedir. Tıp alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere teorik ve pratik eğitim imkanı sunar.

5. Eğitim Fakültesi

Eğitim Fakültesi, öğretmenlik mesleğine yönelik eğitim veren bir fakültedir. İlköğretim, Türkçe, Sosyal Bilgiler gibi öğretmenlik programlarına sahiptir.

6. Ziraat Fakültesi

Ziraat Fakültesi, tarım ve bitki bilimleri üzerine eğitim veren bir fakültedir. Tarım Mühendisliği, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri gibi programları içerir.

7. İlahiyat Fakültesi

İlahiyat Fakültesi, İslami ilimler alanında eğitim veren bir fakültedir. Teoloji, İslam Hukuku, İslam Tarihi gibi derslerle öğrencilere İslam bilimlerini öğretir.

8. Güzel Sanatlar Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi, sanat alanında eğitim veren bir fakültedir. Resim, Heykel, Grafik Tasarım gibi bölümleri bulunur.

9. Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi, sağlık alanında eğitim veren bir fakültedir. Hemşirelik, Fizyoterapi, Beslenme ve Diyetetik gibi programları içermektedir.

10. Spor Bilimleri Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi, spor alanında eğitim veren bir fakültedir. Spor Yöneticiliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği gibi programları bulunur.

11. İletişim Fakültesi

İletişim Fakültesi, iletişim alanında eğitim veren bir fakültedir. Gazetecilik, Radyo-Televizyon, Halkla İlişkiler gibi bölümleri bünyesinde barındırır.

12. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, denizcilik ve su ürünleri üzerine eğitim veren bir fakültedir. Deniz Bilimleri, Deniz İşletmeciliği gibi programları içerir.

13. Diş Hekimliği Fakültesi

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği eğitimi veren bir fakültedir. Öğrencilere diş sağlığı ve tedavisi konularında bilgi ve beceriler kazandırır.

14. Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi, hukuk alanında eğitim veren bir fakültedir. Öğrencilere hukuk sistemini ve yasaları öğretir, hukuk alanındaki mesleklere hazırlar.

15. Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü, lisansüstü eğitim veren bir enstitüdür. Farklı disiplinlerde yüksek lisans ve doktora programları sunar.

16. Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü, sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora programları sunan bir enstitüdür. İşletme, İktisat, Psikoloji gibi alanlarda uzmanlaşma imkanı sağlar.

17. Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Sağlık Bilimleri Enstitüsü, sağlık alanında lisansüstü eğitim veren bir enstitüdür. Hemşirelik, Fizyoterapi, Sağlık Yönetimi gibi programlara sahiptir.

18. Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü, eğitim alanında lisansüstü eğitim veren bir enstitüdür. Eğitim yönetimi, özel eğitim gibi alanlarda uzmanlaşma imkanı sunar.

19. Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi, temel bilimler ve sosyal bilimler alanında eğitim veren bir fakültedir. Biyoloji, Kimya, Psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümleri bünyesinde barındırır.

Ordu Üniversitesiʼnde Hangi Bölümler Var?

Ordu Üniversitesi'nde 4 fakülte bulunmaktadır.
Bu fakülteler Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık, ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi'nden oluşmaktadır.
Üniversitede 60'a yakın lisans programı bulunmaktadır.
Ordu Üniversitesi'nde eğitim-öğretim dili Türkçe'dir.
Üniversitede uluslararası öğrenci kabul edilmektedir.

Ordu Üniversitesi'nde biyoloji, kimya, tarih, matematik gibi çeşitli bölümler bulunmaktadır.
İşletme, iktisat, kamu yönetimi gibi iktisadi ve idari bilimler alanında bölümler mevcuttur.
Makine mühendisliği, inşaat mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği gibi mühendislik bölümleri vardır.
Denizcilik ve gemiler alanında eğitim veren bölümler bulunmaktadır.
Üniversitede uluslararası ilişkiler, psikoloji, hukuk gibi farklı disiplinlerde bölümler mevcuttur.

T

İstinye Üniversitesi Vadi İstanbul Hangi Bölümler Var?

S

Gaziantep Universitesinde Hangi Bolumler Var?

1. Konular

1. 1.280.274
  2. Mesajlar

1. 1.677.747
  3. Kullanıcılar

1. 31.377
  4. Son üye

Geri
Üst Alt