- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -4
- Meslek
- Webmaster
Organik gıda üretiminde ne kullanılır?
Bir gıdanın organik sayılması için · Doğal gübre kullanılması gerekir. · Bitkileri bakteri ve haşerelerden korumak için kullanılan kimyasalların genel olarak Pestisit olarak adlandırılır. Organik gıdalar pestisit içermeyen gıdalar olarak da genellenebilir. · Kontrollü üretim ve Sertifikalı üretim olması gerekir.
Geleneksel Organik ürünlerimiz nelerdir?
Ülkemizde Yetişen Organik Ürünleri Şu Şekilde Sıralanabilir:
Organik Güvenilir mi?
Organik üretimde kullanılan hayvan gübrelerinin oluşturduğu sağlık sorunları ile yeterli kimyasal mücadele yapılmadığında organik üretimde sıkça ortaya çıkan aflatoksin ve benzeri mikotoksinler sağlık risklerine neden olabiliyor.
Organik gıda üretim yapmak isteyen bir kişi ürünün yetiştirilmesi aşamasında hangisini kullanır?
1) Çok yıllık ekim nöbeti programı içerisinde baklagil ve derin köklü bitkilerin yetiştirilmesi sağlanır veya yeşil gübreleme yapılır. 2) Organik üretimden gelen hayvan gübresi ya da organik materyallerin tercihen her ikisinin de kompost edilmiş olarak kullanılmasına izin verilir.
Tohumdan hasada, hasattan son kullanıcıya ulaşıncaya kadar olan bütün aşamalarında, insana ve ekosisteme zararlı kimyasal girdi, katkı maddesi ve işlem/yöntem kullanılmadan üretilen, kontrollü ve sertifikalı ürünler "organik ürün" olarak adlandırılıyor.
Organik Gurmem güvenilir mi?
İnternetten gıda almak güvenli mi? Organik Gurme'den ise kesinlikle. Çünkü organikgurme.com.tr sizlere kendi yöresinden, doğal, sertifikalı ürünler göndermektedir.
Organik besinler sağlıklı mı zararlı mı?
Organik gıdaların çabuk bozulduğunu biliriz. Zira koruyucu içermezler. Ancak bu da bir artıdır, böylece gıdayı taze tüketmek dışında bir seçeneğimiz kalmaz. Organik gıda tüketimi yalnızca insan sağlığı açısından değil organik tarım sisteminde üretim yapılması nedeniyle çevresel açıdan da faydalı.
Organik ürünlerin özellikleri nelerdir?
Genel Özellikler:
Bitkisel üretim aşamaları nelerdir?
a) Hastalık, zararlı ve yabancı otların mücadelesinde aşağıdaki hususlar dikkate alınır.