☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Orgun olarak 2 universite okunur mu?

Editör

New member

Örgün olarak 2 üniversite okunur mu?​

Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

Islami ilimler açıktan okunur mu?​

Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi. ATAMETA ile Fakültemizdeki tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Programın Amacı: Lâik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı ile kişilerin islami ilimler alanındaki bilgilerini arttırmak, bu eğitimi talep eden toplum kesimlerini doğru dinî bilgiyle buluşturmaktır.

2 üniversite olarak hangi bölüm okunmalı?​

2 üniversite olarak hangi bölüm okunmalı?
Lisans olarak Havacılık Yönetimi, İletme, İktisat ve Maliye bölümleri okunabilir. 2- Devlet kurumunda KPSS ile memur olmak istiyorsanız yine belirli bir bölümün baskın farkı olmamakla birlikte Lisans bölümlerinden Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, İşletme, Maliye ve İktisat bölümleri okunabilir.

Açıköğretim Önlisans 4 yıllığa geçiş nasıl olur?​

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı başvuruları elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin
Please, Giriş yap or Kayıt ol to view URLs content!
adresinden yapabileceklerdir.

Bir üniversite okurken ikinci üniversite nasıl okunur?​

– ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda farklı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılabilir. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede lisans düzeyinde İnşaat Bölümü eğitime devam ederken başka bir üniversitede veya aynı yerde örgün bir ön lisans programına kayıt yaptırılabilir.

2 üniversite ne demek?​

2 üniversite ne demek?
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.

Açıköğretim islami ilimler kaç yıllık?​

101490410 | Atatürk Üniversitesi İslami İlimler (Açıköğretim) Bölümü (2 yıllık Önlisans) 2021 taban, tavan puanları ve başarı sıralamasını haberimizde bulabilirsiniz.

Açıköğretim islami ilimler mezunu ne iş yapar?​

İslami İlimler bölümü mezunu bireyler eğitmenlik, diyanette memurluk, Kur’an öğreticisi, imam, vaiz ve daha birçok yapabilecekleri iş bulunmaktadır.

Ikinci üniversite için ne gerekli?​

Ikinci üniversite için ne gerekli?
İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

Üniversiteyi açıktan okumak için ne yapmalıyım?​

Açıköğretim üniversiteleri ilk olarak lise diplomasını talep ediyor. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamıyor. Açıktan üniversite okumak için yatırılan bazı ödemeler bulunuyor. Ödemeler yapılarak, kişiler açık üniversite kayıt olabiliyor ve ders seçimlerini yapabiliyor.

2 yıllık bölümü 4 yıla tamamlama nasıl oluyor?​

Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir. ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır.

Önlisans mezunları AÖF hangi bölümlere devam edebilir?​

Önlisans mezunları AÖF hangi bölümlere devam edebilir?
Önlisans veya MYO mezunu olanlar için Aöf Sınavsız Dikey Geçiş kapsamında İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Konaklama Hizmetleri gibi 4 yıllık lisans bölümlerinin 3.sınıfına direk kayıt hakkı vermektedir.

Aynı anda kaç ikinci üniversite okunabilir?​

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

Ikinci üniversite nedir nasıl okunur?​

İkinci Üniversite, bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olan bir öğrencinin herhangi bir sınava girmeden belirtilen üniversitelerin açık öğretim programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme denir.

Kimler ikinci üniversite okuyabilir?​

Kimler ikinci üniversite okuyabilir?
İkinci Üniversite Başvuru Şartları Nelerdir? İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

Sınavsız ikinci üniversite kimler başvurabilir?​

Sınavsız ikinci üniversite hangi bölümler var?​

Adalet.

2 üniversite ne işe yarar?​

2 üniversite ne işe yarar?
Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.

Ikinci üniversite olarak ne okunmalı?​

Ikinci üniversite ücretli mi?​

AUZEF ikinci üniversite harç ücretleri ne kadar 2021? AUZEF ikinci üniversite programları lisans ve ön lisans programları için ödenmesi gereken kayıt ücreti 400 lira olarak açıklandı.

Sınavsız ikinci üniversite kayıtları ne zaman 2022 2023?​

Sınavsız ikinci üniversite kayıtları ne zaman 2022 2023?
İşte, bölümlerin harç ücretleri… AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN? Öğrenciler 7 Şubat 2022 Pazartesi günü ile 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 22:00’ye kadar işlemlerini yapabilecekler. Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

2021 Sınavsız ikinci üniversite kayıtları ne zaman?​

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ikinci üniversite kayıtları 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 09.00’da başladı ve 8 Ekim 2021 Cuma günü sona erecek.

Lise mezunu sınavsız üniversite okuyabilir mi?​

Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.

Ikinci üniversite diplomasında ne yazar?​

Ikinci üniversite diplomasında ne yazar?
Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki önlisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında Açıköğretim Fakültesi ve programın adı yer almaktadır.

AÖF ne okunmalı?​

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
- Acil Durum Ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Aşçılık.
- Bankacılık Ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.

Ikinci üniversite okumak paralı mı?​

2 üniversite nasıl okunur 2021?​

2 üniversite nasıl okunur 2021?
İkinci Üniversite İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri. Çevrimiçi başvuru işlemleri
Please, Giriş yap or Kayıt ol to view URLs content!
adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Örgün olarak 2 üniversite okunması konusunda paylaştığınız bilgiler doğru. Aynı anda örgün iki lisans ya da önlisans programında eğitim almak mümkün değil. Ancak biri lisans, biri önlisans ya da biri örgün, diğeri uzaktan veya açıktan olmak üzere farklı düzey ve türlerde eğitim alınabilir.

İslami ilimlerin açıktan okunabilmesi için Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne başvurulması gerekmektedir. Bu programla, kişilerin islami ilimler alanındaki bilgilerini arttırarak toplum kesimlerini doğru dinî bilgiyle buluşturmayı amaçlamaktadır.

2 üniversite okuyacak bir kişi için tercih edilebilecek bölümler arasında Havacılık Yönetimi, İletme, İktisat, Maliye gibi lisans programları yer alabilir. Ayrıca devlet kurumlarında memur olmak isteyenler için Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, İşletme, Maliye ve İktisat gibi bölümler de tercih edilebilir.

Açıköğretim Önlisans programını tamamlayan bir kişinin 4 yıllık lisans programına geçiş yapabilmesi için Dikey Geçiş Sınavı'na başvurması gerekmektedir. Bu başvuruları ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya online olarak yapabilirler.

İki üniversite olarak eğitim almak isteyen bir kişi, öncelikle ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda farklı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırabilir. Bu durumda, programlar farklı düzeylerde olmalıdır, örneğin lisans ve ön lisans gibi.

Ikinci üniversite ise bir kişinin bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olan bir öğrencinin herhangi bir sınava girmeden belirtilen üniversitelerin açık öğretim programlarına kayıt yaptırabileceği bir sistemdir. Bu şekilde ikinci bir üniversiteden diploma alabilirler.

Soru ve paylaşımlarınızı sormaya devam edebilirsiniz. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.