Son Konular

Orjinal Kandil Simidi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Orjinal Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı un ( denetimli koyun hamur yumuşak lakin sert olmayacak 4 bardaktan fazlada un alabilir unun yapısı ve materyaller farklılık gösterir )
1 yemek kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
5 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pekmez ( hamura katılacak )
30 gram yaş maya
Susamlı simitler için;
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
Üzer için;
1 adet yumurta sarısı
300 gram susam
Çörek otu

Orjinal Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerimizi yoğurma kabına alarak hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
Simit biçimlerini verdikten sonra 2 bardak su 1 yemek unu birlilte karıştırıyoruz.
Simitlerimizi bu suya batırıp çıkartıyoruz susama buluyoruz.
Sade olan simitlerimizede yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpiyoruz.
Simitlerimizi 60 gram olacak biçimde bezelere ayırıyoruz.
180° de 15 -20 dakika pişiriyoruz.
Not: hamuru hazırladıktan sonra bezelere ayırıyoruz bezelerimizi 10 dakika dinlendiriyoruz.

Dinlenen bezelere simit halini verdikten sonra tepsiye dizdiğimiz simitlerimizide 15 dakika dinlendirip fırınımıza sürüyoruz. Dinlendirme kısımlarına uyarsanız şahane simitleriniz olacaktır.

Orjinal Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Nefis Rulo Boreğim (Su Boreği Yufkasıyla)

S

Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi (Videolu)

  1. Konular

    1. 1.280.799
  2. Mesajlar

    1. 1.677.919
  3. Kullanıcılar

    1. 31.722
  4. Son üye

Geri
Üst Alt