Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Orjinal tuz lambası nasıl anlaşılır?
Genel olarak bir tuz lambası orta pembe ila turuncu renktedir. İçerisinde yer alan tuz, yararlı minerallere sahip olduğu için orijinal tuz lambası loş bir ışık yayar. Bu nedenle, tuz lambası gereğinden fazla ışık yayarak bulundurduğunuz ortamı tamamen aydınlatacak kadar ışık yayıyorsa sahte olduğu anlamına gelir.Tuz lambası odada nereye konur?
Tuz lambası yatak odasında yumuşak bir ışık yayar. Geceleri yanan tuz lambası, sizin yenilenmenizi ve enerjik kalkmanızı sağlar. Sadece yatak odası ya da çocuk odası gibi alanlar değil masaj merkezleri gibi yerlere de koymak yararlıdır ve rahatlatıcı etkiye sahiptir.Kaya tuzu lambası işe yarıyor mu?
Kaya tuzu lambası işe yarıyor mu?1) Alerji ve Astım Ataklarına İyi Gelir Bu özelliği sayesinde ortamdaki toz, mantar ve küf sorunlarını ortadan kaldırır. Virüs ve bakterilere karşı etkilidir. Tuz lambasının en çok bilinen faydası solunum yollarını açması ve rahatlatmasıdır. Sinüzit, astım ve alerji kaynaklı şikayetlere iyi gelir.
Gerçek Çankırı Tuzu nasıl anlaşılır?
Öncelikle doğal ve fabrikasyon işleminden geçmemiş Çankırı tuzu bembeyaz olur. Eğer bir tuzun renginde grimsilik varsa bilinizki o tuz gerçek Çankırı tuzu değildir. İkincisi Çankırı tuzundan çok küçük miktarda dilimize sürünce bu tuzun diğer tuzlardan çok etkili olduğunu anlarsınız.Tuz Lambası ne kadar dayanır?
Şayet oda/alanın kapı ve penceresi genel olarak açıksa lambanın yaydığı negatif iyon alan genişlediği için çokta fazla verim sağlamayacaktır. Eğer çeşitli nedenlerle kapı/pencere açık kalmalıysa tuz taşı gece lambasının, gece boyunca/ortalama 12 saat yanması tasarrufluluk sağlayacaktır.Tuz Lambası neden su akıtır?
Tuz Lambası neden su akıtır?Aldığınız doğal tuz lambasının alt kısmında su birikmeye başlamasının nedeni kaya tuzunun güçlü bir nem çekici(higroskopik etki) özelliğe sahip olmasıyla ilgilidir. Şayet lamba yakılmazsa tuz ısınamayacağı için çektiği nem ile birlikte sulanmaya başlayacaktır.
Kısaca toplam tuz yüzdesi içinde sodyum ve klorür dışında diğer minerallerin oranına da yer verilmesi o tuzun doğal olduğunu göstermektedir. Fakat paket içerisinde ki tuz %100 soydum klorürden oluşuyorsa yani toplamda iki mineral içeriyorsa o tuz kesinlikle rafine edilmiştir.