<

- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Meslek
- Webmaster
Orta okula geçiş sınavı var mı?
Merhaba,ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz istemeleri halinde zorunlu ve seçmeli tüm derslerden sınava girecek. Uzaktan eğitime geçmeden önce okulda sınav olmuştuk. Başka sınav olacak mıyım? Merhaba, eğer 17 Mayıs 2021 tarihinden önce sınava girdiyseniz tekrar sınava girmenize gerek yok.
Lisede hangi dersten kaç sınav yapılır?
SINAV SAYISI "4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez."
Ilkokuldan ortaokula geçerken sınav var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 12 yıllık kademeli yeni eğitim sistemine göre ilk kademedeki 4 yıllık ilkokuldan, ikinci kademedeki 4 yıllık ortaokullara geçişin otomatik olması için çalışma başlattı. Buna göre öğrenciler geçişte hiçbir şekilde sınava tabi tutulmayacak.
LGS'ye hangi sınıfta çalışmaya başlamalı?
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
1 dönemde kaç sınav var acik lise?
Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır.
2022-2023 açık öğretim ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor?
Açık Öğretim Ortaokulu İle İlgili Bilgilerinize Ulaşmak Ve Merak Ettiğiniz Konuları Öğrenmek İçin 444 0 632′ yi Arayabilirsiniz. Açık Öğretim Ortaokulu 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı III. Dönem ilk kayıt başvuru işlemleri 11 Nisan 2022 – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.
2022 Açık Ortaöğretim kayıtları ne zaman?
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 3'üncü dönem sınavları için Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında olacak.