Ortaokul medya okuryazarlığı dersi nedir?
Medya okuryazarlığı; yaygın kabul gören tanımıyla, çeşitli türden (görsel, işitsel, basılı, vb.) medya mesajlarına erişebilme, erişilen medyaları eleştirel bakış açısıyla çözümleyip değerlendirebilme ve kendi medya iletilerini üretebilme becerisidir.
Seçmeli medya okuryazarlığı hangi ders?
Seçmeli medya okuryazarlığı hangi ders?
Ders 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle geliştirilen Medya Okuryazarlığı Projesi kapsamında Türkiye genelindeki tüm ilköğretim okullarında önümüzdeki yıldan itibaren "medya okuryazarlığı dersleri" verilecek.
Medya okuryazarlığı bize ne kazandırır?
Medya okuryazarlığı bize ne kazandırır?
Medya Okuryazarlığı Kazanımları Eleştirel bakış açısı kazanarak işitsel, görsel ve yazılı medyayı anlamak. Eleştirel düşünce kabiliyetini kullanarak, mesajları oluşturmak analiz etmek, Sorumlu ve bilinçli bir medya okuryazarı olmak. Yapıcı ve birleştirici olmak.
Medya okuryazarlığı ne anlama gelir?
Medya okuryazarlığı günlük dilde radyo, televizyon, gazete, dergi gibi elektronik veya yazılı basın organlarına erişmek, kritik bir şekilde okumak, yargılamak, yaratmak için kullanılan bir terimdir.
Medya okuryazarlığı dersinin amacı nedir?
Medya okuryazarlığı dersinin amacı nedir?
Bu projenin genel amacı; gelişen bilgi, iletişim ve bilgisayar teknolojileri ile çağımızın değişen "okuryazarlık" beceri ve anlayışlarını bilen ve uygulayan öğrencilerin yetiştirilmesini sağlamak için öğretmenlerin; yeni okuryazarlık strateji, yöntem ve teknikler ile donatılmasını sağlamaktır.
Medya okuryazarlığı dersini kimler verebilir?
Medya okuryazarlığı dersini kimler verebilir?
Bu Karara göre ilköğretim kurumlarında okutulan medya okur yazarlığı dersi öncelikle üniversitelerin basın yayın yüksekokulları/ iletişim fakültelerinden mezun olup hâlen sınıf öğretmeni olarak görev yapanlar ile gazetecilik alanı, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanı, radyo-televizyon alanı öğretmenleri …
Medya okuryazarlığı dersine kim girer?
Medya okuryazarlığı dersinde ne işlenir?
Medya okuryazarlığı dersinde ne işlenir?
Çocuklar bu derslerde, bilgiye erişim, çözümleme, değerlendirme ve üretim becerilerini geliştirecek. Yenilenen programla, medya iletilerine yönelik farkındalık düzeyi yüksek, medyadaki olay, olgu ve içeriklere eleştirel yaklaşan, sorumlu ve etik davranan bir medya okuryazar bireyi yetiştirmek amaçlanıyor.
Medya okuryazarlığı Öğretmeni Nasıl Olunur?
Medya okuryazarlığı Öğretmeni Nasıl Olunur?
Programla öğretmenlik formasyon eğitimi alacak İletişim Fakültesi mezunları, ilköğretim kurumlarında "Medya Okur-Yazarlığı", İletişim Meslek Liseleri'nde de medya alan derslerinde öğretmenlik yapma hakkı elde edebilecekler.
Medya okuryazarlığı dersi hangi branş öğretmeni girer?
Drama dersine kimler girebilir?
Drama dersine kimler girebilir?
Drama: Öncelikle; üniversitelerin "Drama", "Oyunculuk", "Drama ve Oyunculuk" bölümü mezunu olan öğretmenler olmak üzere, lisans veya lisansüstü öğrenimleri sırasında Drama dersi aldığını belgelendirenler. İçeriği ve süresi Bakanlıkça belirlenen eğitimleri tamamlayarak sertifika alan öğretmenler tarafından okutulur.
Bilim Uygulamaları dersine kimler girebilir?
Bilim Uygulamaları dersine kimler girebilir?
Fen bilimleri ve matematik alanında seçmeli okutulacak Çevre Bilimi ile Bilim Uygulamaları derslerini Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Fen Öğretmenliği ile fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden mezun öğretmenler anlatacak.
Medya okuryazarlığı dersi hangi sınıflar için?
Ülkemizde 2004 yılında gündeme gelen "Medya Okuryazarlığı Projesi" RTÜK ve MEB işbirliği ile 2006 yılında hayata geçirilmişti. 2007- 2008 eğitim- öğretim yılından itibaren ise Medya Okuryazarlığı dersi tüm Türkiye'deki ilköğretim okullarında 6, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlatıldı.