Son Konular

Oruc Tutmanın Mukafatı Nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Oruc Tutmanın Mukafatı

Oruc tutmanın mukafatı cok fazla olduğunu biliyoruz oruc tutmanın mukafatlarından bazıları şoyledirOruc tutan kişinin iftarını actığı zaman reddedilmeyen makbul olan geri cevrilmeyen duası vardır

ALT :wwwupluploadsoructutmaninfazileti90547oructutmaninfazileti90547ALT

Uc kişi vardır ki, duaları reddedilmez iftar ettiği vakit oruclunun, adil devlet başkanının ve zulme uğrayanın dualarıAllah cc mazlumun duasını bulutların uzerine kaldırır ve onun icin ğoğun kapıları acılır Allah cc zulme uğrayan icin izzet ve celalime yemin olsun ki, bir muddet sonra da olsa sana muhakkak yardım edeceğim der

İbn Mesud'dan ra rivayetle:Oruc emanettir Bu bakımdan her hangi biriniz Allah'ın kendisine teslim ettiği emaneti korusun ve zayi etmesinElHaraiti

Cennette bir kapı vardır ki, ona Reyyan denilir O kapıdan kıyamet gununde ancak oruc tutanlar girerler Onlardan başka hicbir kimse giremez Oruc tutanlar cennete girdiklerinde bu kapı kapanır, hicbir kimse oradan giremez
Buhari, Muslim

Oruc cehennem ateşinden koruyan bir kaledir,Oruc bir kalkan ve cehennem ateşinden koruyan bir kaledir,Sizden birinin savaşta korunduğu kalkan gibi, oructa cehennemden korur Her ayda uc gun oruc tutmak guzeldir,Oruc kıyamet gununde şefaatcidir

Kur'an ve oruc kıyamet gununde kula şefaat eder Oruc; Rabbim! Onu yemeden ve şehevi arzulardan alıkoydum Onun icin bana şefaat hakkı tanı der

Oruc gecmiş gunahları temizler:Her kim Ramazan orucunu tutar ve kullarına riayet ederek korunulması gereken şeylerden korunursa, gecmiş gunahları yok eder (Beyhaki)Kim inanarak ve alacağı mukafatı umarak Ramazan orucunu tutarsa, gecmiş gunahları bağışlanır Ve kim de inanarak ve alacağı mukafatı umarak Kadir Gecesini ibadet ve taatla gecirirse gecmiş gunahları bağışlanırKuteybe'nin rivayetinde ise oruc tutan kişinin Gelecek gunahları da bağışlanır,denilmiştir

S

Yuze Krem Surmek Orucu Bozar mı?

S

Ramazan Ayında Yapılacak Dualar

1. Konular

1. 1.280.301
  2. Mesajlar

1. 1.676.678
  3. Kullanıcılar

1. 31.597
  4. Son üye

Geri