haberci
Efsanevi Üye
Osmaniye yöresel yemekleri nelerdir,Osmaniyenin Yemeklerinin isimleri,osmaniye yemekleri nelerdir
Osmaniyenin Yemekleri
Osmaniye mutfağının en manâlı malzemesi bulgurdur Bu bakımdan yöresel yemeklerimizin birçok bulgur ile yapılır;
içli köfte, mercimek köftesi, ham köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi
Öteki belli başlı yemeklerimiz ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir
Hem Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır TIRŞİK ÇAKILDAKLI KISIR TOĞGA SÖĞÜRME BÖREK ÇORBASI *
Osmaniyenin Yemekleri
Osmaniye mutfağının en manâlı malzemesi bulgurdur Bu bakımdan yöresel yemeklerimizin birçok bulgur ile yapılır;
içli köfte, mercimek köftesi, ham köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi
Öteki belli başlı yemeklerimiz ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir
Hem Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır TIRŞİK ÇAKILDAKLI KISIR TOĞGA SÖĞÜRME BÖREK ÇORBASI *