Modoratör
Tanınmış Üye
Reputation:
Osmanlıda Aktar ne demek?
Itır, kendine özgü bir kokusu olan faydalı bir bitki türüyken aktar da ıtır satılan dükkan anlamına gelir.16. yüzyıldan sona, Osmanlı Döneminde, ıtır dışında insan sağlığına faydalı birçok bitkiyi, organik ürünler ve macunlarla birlikte satan dükkanlar da aktar olarak isimlendirilmiştir.Aktarın diğer adı nedir?
sunak, eski dinlerde tanrılara verilen adak veya kurbanların konduğu taşa verilen ad.Aktar da ne bulunur?
Aktar da ne bulunur?Aktarlarda bulabileceğiniz ürünler arasında bitki çayları, bitkisel bakım yağları, baharatlar, şifalı tıbbi bitkiler, bitkisel macunlar, gıda takviyeleri, organik tohum çeşitleri, meyve kuruları, doğal yağlar ve özel karışımlar yer almaktadır.
Aktarda çalışana ne denir?
Aktarda çalışana ne denir?Aktar (Baharatçı)mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Aktar (Baharatçı)meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Aktar dükkanı nasıl açılır?
Aktar dükkanı açmak için ilk olarak Sağlık Bakanlığından Bitkisel Drog Satış Belgesi almanız gerekiyor. Bu belge çeşitli eğitimler sonunda size veriliyor. Belgenizi aldıktan sonra ise ürünlerinizin kalite kontrollerine dair Sağlık Bakanlığından onay aldıktan sonra artık dükkanınızı açabilirsiniz.Şifalı otlar nerede satılır?
Şifalı Otlar Nerede Satılır?- Aktar dükkanları: Şifalı bitkiler nereden alınır sorusu için en öncelikli yerlerdir buralar.
- Kuruyemiş dükkanları: Kuruyemiş dükkanlarında aktarlardaki gibi açıktan otlar satılmaz.
Aktar nasıl olunur?
Aktar nasıl olunur?Aktar açmak için ne kadar sermaye gerekiyor?
Aktar açmak için ne kadar sermaye gerekiyor?Aktar Dükkanı Açma Maliyeti İşletme büyüklüğüne göre 40 bin TL'ye de aktar açabilirsiniz, 500 Bin TL'ye de. Hatta bazı aktar firmaları bu yüksek rakamlara bayilik vermektedirler. Başlangıç aşamasında çok para harcamanız, sermaye ayırmanız tavsiye edilmez. Müşteri kitlesini gördükçe ürün miktarını arttırabilirsiniz.
Drog satış belgesi nasıl alınır?
Gerekli Belgeler- Dilekçe.
- İş yeri ruhsatı (Belediyeden) veya numarataj belgesi.
- Fotoğraflı nüfus cüzdanı sureti.
- 3 adet vesikalık fotoğraf.
- Fotoğraflı ikametgah belgesi.
- Taahhütname.
- Drog listesi (Müessese tarafından onaylı)
- İş yerinin vaziyet planı