Modoratör
Efsanevi Üye
ÖSYM ödeme yapılmazsa ne olur?
Sınav ücretini yatırmayan adayların sınava girmeleri mümkün değildir. YDS'ye giren adayların sınava giriş, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının geçerli sayılması ile ilgili olarak ilgili yılın kılavuzunun ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI (ÖSS) başlığı altında yer alan tüm kurallara uymaları zorunludur.
YKS yanlış başvuru nasıl düzeltilir?
Bilgiler eksik ya da yanlış olabiliyor. Bu adayların, ÖSYM başvuru merkezlerine dilekçe ve hangi okuldan mezun olduğunu gösteren belge ile gidip hatayı düzelttirmeleri gerekiyor. 2018 ÖSYS Kılavuzu'na göre, adaylar başvuru yaptıktan sonra başvuru süresi içinde bilgilerini günceleyebiliyor, değişiklik yapabiliyor.
Mezun olanlar YKS başvurusu nasıl yapılır?
Mezun olanlar YKS başvurusu nasıl yapılır?
Adaylar başvurularını, 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.
ÖSYM sınav Değerlendirme Formu Doldurulmazsa ne olur?
ÖSYM sınav Değerlendirme Formu Doldurulmazsa ne olur?
PEKİ FORM DOLDURULMAZSA NE OLUR? ÖSYM' nin yeni uygulamasına göre ÖSYM Sınavlarından Sonra Sınav Değerlendirme Raporunun doldurulması gerekiyor. Raporu doldurmayanların öğretmenlerin sınav ücreti geç yatırılacak.
Diploma notu onaylama yapılmazsa ne olur?
Diploma notu onaylanmazsa ne olur? Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyor ise adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır.
YKS Başvuru Güncelleme Nasıl Yapılır?
Adres iletişim bilgilerinde değişiklik/düzeltme olan adaylar, bu bilgilerini https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden kendileri değiştirebileceklerdir. Bu bilgiler, sınavın güncelleme sayfasından yapıldığı takdirde bu sınav ile ilgili işlemlere yansıtılır.
Üniversite mezunu YKS ye girebilir mi?
Üniversite mezunu YKS ye girebilir mi?
Üniversite mezunu olan adaylar da YKS'ye girebilmektedir.
TYT sınavı iptal olur mu?
TYT sınavı iptal olur mu?
Yükseköğretim Kurulu, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını duyurdu.