Otelcilik Otomasyon Sistemleri Programları otel işletmelerinde ne gibi kolaylıklar sağlamaktadır?
Sistemin en büyük artılarından birisi güvenlik kartı sistemleridir. Yalnızca tek bir güvenlik kartı kullanılarak en üst düzeyde tüm kontroller sağlanacak şekilde müşterilere sunulmuştur. Odaya giriş anından itibaren aydınlatma, televizyon ve hatta perde açma kapama gibi işlemler için bu tür kartlar kullanılabilir.
Hangi turizm bileşenleri bilgi teknolojisini kullanıyor?
Hangi turizm bileşenleri bilgi teknolojisini kullanıyor?
Turizm sektöründe kullanılan bilgi teknolojisi sistem bileşenleri; merkezi rezervasyon sistemleri, telekonferanslar, videotexler, video broşürleri, bilgisayarlar, yönetim bilgi sistemleri, havalimalarında kullanılan elektronik bilgi sistemleri, elektronik malzeme transferleri, dijital telefon şebekeleri, mobil iletişim …
Akıllı otel uygulamalarının zorlukları nelerdir?
Akıllı otel uygulamalarının zorlukları nelerdir?
Çalışma sonucunda, Gaziantep ilindeki otel işletmelerinde akıllı otel uygulamalarının sınırlı sayıdaki otellerde ve temel düzeyde uygulandığı belirlenmiştir. Bu durumun nedenleri; akıllı teknolojilerin uygulanmasıyla ilgili yüksek maliyetler, yetersiz teknolojik altyapı ve fizibilite zorluğu olarak tespit edilmiştir.
Turizm otomasyon sistemleri Nedir?
Otomasyon rehberinde yeni rezervasyon girişi yaptığınızda misafir eklendiğinde misafir otomatik bir şekilde rehbere eklenecektir. Rezervasyon kayıtları dışında misafir listesinin kayıtları ve misafir düzenlemesi gibi işlemleri de misafir menüsünden hızlı ekle veya detaylı ekle butonları ile kontrol edebilirsiniz.
Bilgi teknolojilerinin turizm sektöründeki büyük etkisinin nedeni nedir?
Bilgi teknolojilerinin turizm sektöründeki büyük etkisinin nedeni nedir?
Günlük faaliyetlerin temel olduğu işletmelerde bilginin yaratılması, toplanması, işlenmesi ve iletilmesinin hayati önem taşımasından dolayı; bilgi teknolojileri beklenmedik bir şekilde turizm işletmelerinin en önemli elemanlarından biri haline gelmiştir.
Küresel Dağıtım sistemleri Nedir?
Küresel Dağıtım sistemleri Nedir?
Küresel dağıtım sistemi kavramı, ürün dağıtımı ve dünyanın farklı ülkelerindeki sistemlere dâhil olmak için bir veya daha fazla merkezi rezervasyon sistemini ifade etmektedir. Dağıtım, turizm işletmelerinin rekabet gücünü ve performansını artırmasını sağlayan pazarlama karmasının önemli elemanlarından biridir.
Akıllı otel odaları nedir?
Akıllı otel odası, nesnelerin interneti tarafından desteklenen akıllı elektronik cihazlardan yararlanan bir odadır. Bu bir zamanlar sıradan cihazlar olan şeylerin artık internet bağlantısı ile donatıldığı, veri göndermelerine ve almalarına ve birbirleriyle etkili bir iletişim kurmalarına izin verdiği anlamına gelir.
Fidelio otel programı nedir?
Fidelio otel programı nedir?
Opera, Türkiye konaklama sektöründe yaygın olarak kullanılan ve turizm, otelcilik ve seyahat alanlarında ön lisans ve lisans eğitimi veren okulların otomasyon derslerinde özellikle tercih edilen bir programdır.
Küresel dağıtım sistemleri hangi işletmeler?
Küresel dağıtım sistemleri hangi işletmeler?
Küresel dağıtım sistemleri, farklı rezervasyon sistemlerinin birleşmesiyle (havayolu işletmeleri, tur operatörleri, oteller, araba kiralama şirketleri vb.) ortaya çıkan sistemlerdir (Yarcan, 1998: 117).