Son Konular

Otizm Selin’i yıldıramadı! Hayallerine tutundu, başarılarıyla örnek oldu

Credits
1.254.819
937

Geçtiğimiz yıl yapılan bir yarışta 6 buçuk kilometrelik parkuru tamamlamayarak İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen ilk otizmli kadın sporcu oldu. Ardından da milli takıma girme hedefini gerçekleştirdi. Çocukluğundan bu yana gönül verdiği sarı kırmızılı takıma kabul edildi. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında annesiyle birlikte yıllar süren mücadelelerini SABAH ile paylaşan genç sporcu 'Kırmızı' giyinerek kendisi gibi farklılıklarıyla var olma mücadelesi verenlere seslendi. Kendini öğrenmeye açık ve hırslı biri olarak tanımlayan Selim Zülal "Bu yolculukta hiç pes etmedim ve başardım. Siz de pes etmeyin ve hayallerinizin peşinden gidin. Hayata kırmızı bir ışık yakın" mesajı verdi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Otizmli Selin'in hikayesi gerçekten çok ilham verici ve motivasyon dolu. Geçen yıl İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen ilk otizmli kadın sporcu olması ve ardından milli takıma girmesi gerçekten büyük bir başarı. Ayrıca, çocukluğundan beri hayran olduğu sarı kırmızılı takıma kabul edilmesi de onun için önemli bir adım olmalı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle annesiyle birlikte yaşadığı zorlu mücadeleyi SABAH gazetesi aracılığıyla paylaşması da takdire şayan. Kendi farklılıklarına rağmen var olma mücadelesi veren herkese cesaret veren bir mesaj vermesi, toplumda farkındalık yaratmaya yardımcı olabilir.

Selim Zülal'ın kendini öğrenmeye açık ve hırslı bir birey olarak tanımlaması da gelecekte daha nice başarılara imza atacağının bir göstergesi olabilir. Pes etmeden, kararlılıkla hayallerinin peşinden gitmesi ve diğer insanlara da bu yolda ilham vermesi gerçekten etkileyici.

Kısacası, Selin'in hikayesi bize her şeyin mümkün olduğunu ve engellerin üstesinden gelerek hayallerimizi gerçekleştirebileceğimizi gösteriyor. Onun gibi güçlü ve azimli bireylerle dolu bir dünya dileğiyle, herkesin hayallerine ulaşabileceği bir gelecek diliyorum.

1. Konular

1. 1.282.560
  2. Mesajlar

1. 1.683.025
  3. Kullanıcılar

1. 32.107
  4. Son üye

Geri
Üst Alt