Son Konular

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 5 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Yarım demet dere otu
İçi:
200 gram kaşar peyniri yada istediğiniz bir peynir
Üzerine:
Tereyağı

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve denetimli halde elenerek un alınır. Spatula ile karıştırılır.
Hamur biraz toparlanınca elle yoğrulur. Ele hafif yapışan bir hamur olup toparlanınca üzeri bezle kapatılarak 40 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamurun üzerine ince kıyılmış dere otu eklenir ve yoğrulur. Hamur toparlansın ve ele yapışmasın diye üzerine un eklenerek yoğrulur.
Yoğrulan hamur rulo yapılır ve 9-10 bezeye ayrılır. Bezeler yuvarlanarak üzeri kapatılır ve 15 dakika mayalandırılır.
Bezeler çay tabağı boyutunda elle bastırılarak açılır. İçine rendelenen peynir koyulur ve kenarları ortaya hakikat toplanıp büzdürülür.
Daha sonra hamur elde yuvarlanır ve bezin altına koyulur. Tüm bezelere tıpkı süreç uygulanır.
Yapılan birinci beze altına ve üstüne azıcık un serpilip çok bastırmadan merdane ile tatlı tabağından biraz büyükçe açılır.
Tüm bezeler birebir formda açılınca evvelden ısınmış tavaya alınır. Tavanın altı harlı açılmalıdır. Hamur şişmeye başlayınca çevrilir. Birkaç cins çevrilen hamur kızarınca alınır. Üzerine tereyağı sürülerek servis edilir.
Afiyet olsun

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Tırtıl Kurabiye Ve Un Kurabiyesi (Aynı Malzeme Farklı Şekil)

S

Yapımı Oldukça Pratik Pasta Tarifi (Şeker Kırıklı)

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Bazlama ,Sıkma ,Yağlı Yufka (Tek Hamurdan Dilediğinizi Yapabilirsiniz)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Patates Ve Peynirli Bazlama Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağına yakın ılık su 5 bardak un 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet orta uzunluk patates Yarım demet maydanoz 1 kase süzme peynir 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kasığından az karabiber 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
theking
T
S
  • Soru Soru
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için malzemeler 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kuru maya (10 gr) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Yaklaşık 4 su bardağı un İç harç malzemeler 3 adet haşlanmış patates Tuz damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Pıtırcık Kabarcık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım paket instant maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ 2 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı un(tepeleme) Üzeri için: 2 yemek kaşığı süt (fırına sürmeden) 1 tatlı kaşığı tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Açma Tanımı (Sahura,kahvaltıya,misafire) İçin Malzemeler 5 su bardağı beyaz un (500 gram) 1,5 su bardağı su (250 gram) 2 çorba kaşığı tereyağı (50 gram) Yarım su bardağı zeytinyağı (50 gram) 1 paket instant maya (10 gr) 1 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı şeker İç harcı için: 2 dolu avuç siyah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.801
  2. Mesajlar

    1. 1.680.158
  3. Kullanıcılar

    1. 31.881
  4. Son üye

Geri
Üst Alt