S
SoruCevap
Guest
Otlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
150gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 sarısı üstüne sürmek için ayırdım)
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Çay kaşığı ucunla karbonat
3 su bardağı un (Cıvık hamur olursa ek edilir un)
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
200 gr peynir (Ben ezine peyniri kullandım damak zevkine nazaran istenilen peynir kullanılabilir)
Üzerine;
Susam
Otlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün materyalleri karıştırıp, yumuşak ele yapışmayan hamur yapıyoruz .
İnce ince doğradığımız dereotu, maydanoz, peyniri ek edip, yoğurun.
Şeklini veriyoruz üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
200 derece fırında 20 25 dk pişiriyoruz.
Otlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 sarısı üstüne sürmek için ayırdım)
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Çay kaşığı ucunla karbonat
3 su bardağı un (Cıvık hamur olursa ek edilir un)
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
200 gr peynir (Ben ezine peyniri kullandım damak zevkine nazaran istenilen peynir kullanılabilir)
Üzerine;
Susam
Otlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün materyalleri karıştırıp, yumuşak ele yapışmayan hamur yapıyoruz .
İnce ince doğradığımız dereotu, maydanoz, peyniri ek edip, yoğurun.
Şeklini veriyoruz üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
200 derece fırında 20 25 dk pişiriyoruz.
Otlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı