Modoratör
Yeni Üye
Ovaleks nedir neden yapılır?
Daha az yumurtayla daha kabarık kekler elde edebiliyorsunuz. Üstelik bayat yumurta kullansanızda sorun olmuyor. Ovaleks tüm hataları kapatıyor! Bu üründe daha çok: potasyum hidroksit, monogliserid, polisorbat, poligliserol, propilen glikol, sorbitol gibi maddeler kullanılıyormuş.
Pasta Ovaleks nedir?
Pasta Ovaleks nedir?
Ovaleks pasta yapımında kullanılan bir katkı maddesidir. Pandispanya ve kek yapımında kullanılan bu katkı malzemesi emülgatör ve stabilizatör işlevi görmektedir. Jel kıvamındaki ovaleks pasta tabanlarında da sıkça kullanılmaktadır.
Pasta katkı maddesi ne için kullanılır?
Pasta katkı maddesi ne için kullanılır?
Pastisya ovaleks Pasta Katkı Maddesi 150 Gr. ve 150 GR. Polietilen Kavanoz, Bölünerek Paketlenmiştir. Kullanım Alanları : Pastacılık sektöründe tüm pandispanya, rulo(sarma) ve kek hamuru üretiminde ve dondurmalara hacim kazandırmak amaçlı kullanılır.
Ovaleks sağlıklı mı?
içerisinde poligliserol, propilen glikol, sorbitol, polisorbat, hint yağı ve e-432 içeren kullanımı son derece tehlikeli bir gıda katkı maddesi. pastane sahibinden aldığımız bilgiye göre hemen hemen bütün pastanelerde pasta yapımında kullanılıyor ve sağlığa faydalı olduğu söylenemez.
Ovaleks nasıl muhafaza edilir?
Ovaleks nasıl muhafaza edilir?
Saklama Koşulları : Serin ve kuru yerde ambalajın ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.
1 yemek kaşığı Ovaleks kaç gram?
1 yemek kaşığı Ovaleks kaç gram?
Nişasta (1.5 Yemek Kaşığı Tepeleme) 30 Gr.
Pasta katkı maddesi nasıl saklanır?
Dr Gusto pasta katkı maddesi nasıl kullanılır?
Dr Gusto pasta katkı maddesi nasıl kullanılır?
Pasta katkı maddesı ıle üretılen mamüller daha kabarık,daha gösterışlı,daha lezzetlı ve kolay bayatlamayan raf ömürlerı uzun mamüllerdır. 1 yumurta başına 5 gr pasta katkı maddesı kullanılır.
Pandispanyanin sönmemesi için ne yapılır?
Pandispanyanin sönmemesi için ne yapılır?
Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Ovalette pastacılık karışımı nasil kullanilir?
Ürün Açıklaması : 1 kg Ovalette Sade Kek Toz Karışımı, 400 gr yumurta, 350 gr sıvı yağ, 160 ml su, Tüm malzemeler miksere alınır.Orta devirde 5-7 dk. karıştırılır.Elde edilen hamur,kek kalıbına alınarak önceden 180-190 derece ısıtılmış fırında 45-60 dk. pişirilir. İsteğe göre çeşitli dolgu malzemleri kullanılır.
Ovalette pastacılık karışımı nasıl kullanılır?
Ovalette pastacılık karışımı nasıl kullanılır?
şişe Kullanım alanları : Dondurmalarda, yenilebilir buzlarda, pastalarda, hafif fırıncılık ürünlerinde, kek veya kurabiye hamurlarında isteğe göre %4 ile %8 oranında kullanılabilir.
25 gr Ovaleks kaç kaşık?
25 gr Ovaleks kaç kaşık?
25 Gr. Nişasta (1.5 Yemek Kaşığı Tepeleme) 30 Gr. Kakao (1.5 Yemek Kaşığı Tepeleme)
FO pasta katkı maddesi nasıl kullanılır?
Fo Pasta Katkı Maddesi pastacılık sektöründe tüm pandispanya, rulo(sarma) ve kek hamuru üretiminde ve dondurmalara hacim kazandırmak amaçlı kullanılır. Yapılacak ürünün içeriğine ve tarif miktarına göre direkt olarak karıştırılır. İçeriğinde hayvansal yağ ve katkı maddesi bulunmamakta olup tamamen bitkiseldir.
Poğaça katkı maddesi nasıl kullanılır?
Poğaça katkı maddesi nasıl kullanılır?
Poğaça Hamuru Geliştirme Ürünü: (Poğaça hamuru katkı maddesi). Kullanım miktarı; P10: 20 g./ 10 kg un. 1 ölçek /10 kg. un, P25: 20 g./25 Kg un. 1 ölçek / 25 Kg. un. Kullanım yeri: Poğaça ve benzeri mayalı üretiminde.