Son Konular

Ozel alan yeterliligi nedir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Özel alan yeterliliği nedir?

Öğretmenin kendi gelişim alanını belirleyip, bu alanda gelişimini sağlamak için sahip olması gereken bilgi, beceri ve tutumları içeren "Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri" ve ilköğretim kademesi öğretmenlerine yönelik "Özel Alan Yeterlikleri" geliştirilmiştir.

Öğretmenliğin faaliyet alanı nedir?

Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'Mesleği bilgi öğretmek olan kimse' olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.

Öğretmenlik mesleği size ne ifade ediyor?

Öğretmenlik mesleği size ne ifade ediyor?
Öğretmenlik mesleği, 1973 tarihli Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 43. maddesinde "devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olarak" tanımlanmıştır. Öğretmen, bu mesleği icra eden kişidir.

5 öğretmenlik meslek yeterliği bileşenleri nelerdir?

5 öğretmenlik meslek yeterliği bileşenleri nelerdir?
Öğretmen yeterlikleri konusu, Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında da projelendirilmiş olup, çalışmalar sürdürülmektedir. Destek Projesi (TEDP); Öğretmen Eğitimi, Eğitimin Kalitesi, Yönetim ve Organizasyon, Yaygın Eğitim, ve İletişim olmak üzere 5 bileşenden oluşmaktadır.

Özel alan bilgisi ne demek?

Özel Alan Bilgisi. Öğretmek için gerekli olan matematiksel bilgi ve becerileri kapsamaktadır. Bu bilgi genellikle öğretmenlik dışındaki ortamlarda gerekmeyen ve öğretmeye özgü olan alan bilgisidir.

Öğretmen yeterlilikleri nelerdir?

Öğretmenlik mesleğinin genel yeterlilikleri
- Öğrencilere Değer Verme, Anlama ve Saygı Gösterme.
- Öğrencilerin, Öğrenebileceğine ve Başaracağına İnanma.
- Ulusal ve Evrensel Değerlere Önem Verme.
- 4.Öz Değerlendirme Yapma.
- Kişisel Gelişimi Sağlama.
- Meslekî Gelişmeleri İzleme ve Katkı Sağlama.

Öğretmen yeterliklerinin kullanım alanları nelerdir?

Öğretmen yeterliklerinin kullanım alanları nelerdir?
Öğretmen yeterliklerinin kullanılma amaçları:
- Öğretmen yetiştirme politikalarının belirlenmesi,
- Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının hizmet öncesinde öğretmen yetiştirme programlarının düzenlenmesi,
- Öğretmenlerin hizmet içi eğitimi,
- Öğretmenlerin seçimi,
- Öğretmenlerin iş başarım ve performanslarının ölçümü,

Hangi öğretmen nerede görev yapıyor?

Hangi öğretmen nerede görev yapıyor?
Google üzerinden "meb.k12.tr: Öğretmen Adı" şeklinde özelleştirilmiş bir arama yapıp, okulların web siteleri üzerinden öğretmenleri sorgulayabilirsiniz.

Ideal bir öğretmen nasıl olmalı?

Diğer taraftan ideal bir öğretmende; saygı, liderlik, dürüstlük ve insan tabiatını anlama gibi sosyal nitelikleri aradıkları görülmektedir. İdeal bir öğretmende aranan diğer kişilik özellikleri ise; öğretmeye karşı ilgi, duygusal denge, neşe, kendine güven ve hoşgörü şeklinde sıralanmaktadır.

6 öğretmen yeterliklerinin kullanım alanları nelerdir?

Yeterlik Alanları
- A- Kişisel ve Mesleki Değerler-Mesleki Gelişim.
- B- Öğrenciyi Tanıma.
- C- Öğrenme ve Öğretme Süreci.
- D- Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme.
- E- Okul-Aile ve Toplum İlişkileri.
- F- Program ve İçerik Bilgisi.

Alan bilgisi sınavına kimler girer?

Alan bilgisi sınavına kimler girer?
KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılarak ilgili kadrolara atama yapılır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.

KPSS Alan Bilgisi ve Öabt nedir?

KPSS Alan Bilgisi ve Öabt nedir?
ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

Öğretmen yeterlilikleri nelerdir MEB?

Öğretmen yeterlilikleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen standartlar doğrultusunda belirlenir. MEB'in öğretmen yeterlilikleri genellikle beş bileşen üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu yeterlilikler, öğretmenlerin profesyonel olarak etkili olabilmeleri için gereken bilgi, beceri ve tutumları kapsar. Öğretmen yeterlilikleri genellikle şu başlıklar altında incelenir:

1. Kişisel ve Mesleki Değerler-Mesleki Gelişim: Öğretmenin kişisel değerler ve mesleki etik kurallara olan bağlılığı, sürekli mesleki gelişimi hedeflemesi.

2. Öğrenciyi Tanıma: Öğrencilerin bireysel farklılıklarını anlama, öğrencilerle etkileşimde bulunma ve onları destekleme becerisi.

3. Öğrenme ve Öğretme Süreci: Etkili öğretim stratejilerini kullanma, etkili ders planlaması yapma, öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ders işleme becerisi.

4. Öğrenmeyi, Gelişimi İzleme ve Değerlendirme: Öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirme becerisi, gelişimlerini takip ederek gerektiğinde destek sağlama.

5. Okul-Aile ve Toplum İlişkileri: Aile ve toplumla iş birliği yapma ve iletişim becerisi, okul çevresinde etkili iletişim kurma kabiliyeti.

6. Program ve İçerik Bilgisi: Öğretim programlarına uygun olarak içerik bilgisine sahip olma, program hedeflerini gözeterek ders içeriğini oluşturma becerisi.

Bu yeterlilikler öğretmenin mesleki olarak etkin ve başarılı olabilmesi için temel referans noktaları oluşturur. Gelişen eğitim anlayışı ve yeni eğitim yaklaşımları doğrultusunda öğretmen yeterlilikleri sürekli olarak güncellenmekte ve geliştirilmektedir.

Materyal ornekleri nelerdir?

Eski Hukumlu nasil is bulur?

1. Konular

1. 1.282.773
  2. Mesajlar

1. 1.683.471
  3. Kullanıcılar

1. 32.170
  4. Son üye

Geri
Üst Alt