Modoratör
Efsanevi Üye
Özel güvenlik için boy şartı var mı?
Özel güvenlik görevlisi olmak için belirlenmiş bir boy ve kilo standardı bulunmamaktadır. Silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek için 18 silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmek için 21 yaşını doldurmak gerekmektedir. 5188 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatında yaş konusunda bir üst sınır bulunmamaktadır.
Güvenlik görevlisi kimler olabilir?
Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Bunun dışında bay adaylar gibi bayanlar da özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler.
Güvenlik memuru nasıl olunur?
Güvenlik memuru nasıl olunur?
Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur? Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız.
Özel güvenlik KPSS istiyor mu?
Özel güvenlik KPSS istiyor mu?
c) Lisans mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2020 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.
Özel güvenlik ve koruma Bölümü maaşı ne kadar?
Çalışılan kurumlara göre özel güvenlik görevlilerinin aldıkları maaş tutarları şu şekildedir:
Banka Özel Güvenlik Görevlisi | 5,175 TL
Havaalanı Özel Güvenlik Görevlisi | 4,725 TL
Devlet Hastanesi Özel Güvenlik Görevlisi | 5,100 TL
Amerikan Hastanesi Özel Güvenlik Görevlisi | 5,475 TL
Acıbadem Hastanesi Özel Güvenlik Görevlisi | 5,475 TL
Özel güvenlik görevlileri kaç saat çalışır?
Haftalık ortalama çalışma süresi ve fazla mesai süresi Güvenlik görevlimiz 08.00 – 20.00 ve 20.00 – 08.00 saatleri arasında 12 saat çalıştığı durumda Yasa ve yerleşik Yargıtay içtihatları gereği 1,5 saat ara dinlenme süresi düşüldüğünde günlük çalışma süresi 10,5 saattir.
Özel güvenlik kursu kaç gün sürüyor?
Özel güvenlik kursu kaç gün sürüyor?
Güvenlik Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Güvenlik Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Güvenlik Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Güvenlik Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.