Özel güvenlik olmak için yaş sınırı var mı?
Özel güvenlik görevlisi olabilmek için bildiğiniz gibi yaş, mezuniyet ve genel şartlara uygunluk aranmaktadır. Silahlı özel güvenlik olabilmek için 21 yaş ve en az lise mezunu olmak, silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek içinse 18 yaş ve en az ortaokul mezunu olmak gerekiyor.Özel güvenlik kimlik kartı kaç yaşında alınır?
Evet, alabilirsiniz. Özel güvenlik görevlisi olmak için üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Silahsız özel güvenlik görevlisi temel eğitimi için 18 yaşını tamamlamış olmak, silahlı özel güvenlik temel eğitimi için ise 21 yaşını tamamlamış olmak gereklidir.İlkokul mezunuyum.
Özel güvenlik olmak için şartlar nelerdir?
SİLAHLI GÜVENLİK ŞARTLARIÖzel güvenlik kursu kaç gün sürüyor?
Güvenlik Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Güvenlik Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Güvenlik Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Güvenlik Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.
Özel Güvenlik Kimlik Kartı Başvurusu 'nda İstenen Belgeler 2 (iki) adet arka fon rengi beyaz ve açık renk giysi ile son 6 (alt) ay içerisinde cepheden çekilmiş biyometrik fotoğraf, Kimlik kartı ücreti banka dekontu ile birlikte, il emniyet müdürlüğü özel güvenlik şube müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekmektedir.
Özel güvenlik olmak için ne mezunu olmak gerekir?
Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Bunun dışında bay adaylar gibi bayanlar da özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler.