Son Konular

Ozel okula giden cocuk burs alabilir mi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Özel okula giden çocuk burs alabilir mi?

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ DEVLETE GEÇERSE BURS ALABİLİR – Özel okul öğrencileri İOKBS'ye başvurabilir; sınavı kazananlar MEB'e bağlı yurtiçindeki resmî (devlete ait), örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam ederse bu haklarından yararlanabilir.

Özel okullar neye göre burs veriyor?

Özel okullar neye göre burs veriyor?
Özel Okullar burs verme zorunluluğu olmamakla birlikte çeşitli oranlarda (% 100, % 75. % 50, % 25, gibi) eğitim öğretim bursu veriyorlar. Burslu öğrenci okutmaya karar veren Özel Okullar bu tür öğrencileri belirlemek maksadıyla Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alarak "Bursluluk Sınavı" yapıyorlar.

Özel okula giden öğrencinin devlet bursu kesilir mı?

Özel okula giden öğrencinin devlet bursu kesilir mı?
PYBS'yi burslu olarak kazananlar Özel okula kayıt veya nakil yaptıran öğrencilerin burslulukları resmi okuldan ayrıldığı tarihi takip eden aybaşından itibaren okul müdürlüğünce e-Burs modülü üzerinden iptal edilecek.

Özel okula gidenler devlet bursluluk sınavına girebilir mi?

9. Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler İOKBS'ye müracaat edebilecekler; sınavı kazananlar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içindeki resmî, örgün okul/kurumlara (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) 30 Eylül 2021 tarihine kadar kayıt/nakil yaptırmaları hâlinde bu haklarından …

Özel okulda burs kesilir mi?

Özel okulda burs kesilir mi?
Tercih bursu, öğrencinin kayıtlı olduğu ön lisans, lisans programının normal öğrenim süresince not ortalaması veya ders geçme gibi başarı şartları aranmaksızın devam eder. Sınıfta kalınca vakıf üniversitesi bursu iptal edilir mi? Derslerden kalan bir öğrencinin ÖSYM tercihi ile yerleştiği bölümün bursu kesilmez.

Bursluluk hangi durumlarda kesilir?

Bursluluk hangi durumlarda kesilir?
MADDE 28 – (1) (Değişik: 10/9/2012-2012/3697 K.) Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.

Özel okula giden çocuklar, belirli koşullar sağlandığı takdirde burs alma imkanına sahip olabilirler. Özel okul öğrencileri İOKBS'ye başvurarak sınavı kazanırlarsa, MEB'e bağlı resmi okullarda öğrenim görmeye devam ederlerse burs almaya hak kazanabilirler. Özel okullar, burs verme zorunluluğu olmamakla birlikte çeşitli oranlarda eğitim öğretim bursu verebilmektedir. Öğrencilerin burslu olarak kabul edilmesi için Özel Okullar genellikle Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alarak "Bursluluk Sınavı" düzenlemektedirler.

Devlet bursu alan bir öğrencinin, özel okula kayıt veya nakil yaptırması durumunda bursu kesilebilir. Burslu olarak kazanılan PYBS'nin özel okula kaydedilmesi durumunda, bursluğun iptal edilmesi söz konusu olabilir. Özel okula giden öğrencilerin devlet burslarının kesilip kesilmeyeceği konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.

Özel okula giden öğrencilerin devlet bursluluk sınavına girebilmesi mümkündür. Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, İOKBS'ye başvurarak sınavı kazanırlarsa, MEB'e bağlı resmi okullara kayıt yaparak burs alma hakkını elde edebilirler. Ancak burslu olarak devam ettikleri bir okuldan ayrıldıklarında bursun iptal edileceğini unutmamak önemlidir.

Özel okulda bursun kesilip kesilmeyeceği konusu genellikle öğrencinin akademik performansına bağlıdır. Tercih bursu genellikle öğrencinin başarı durumuna bakılmaksızın devam ederken, vakıf üniversitesinde sınıfta kalan bir öğrencinin bursunun iptal edilebileceği belirtilmektedir.

Bursluluk durumunun hangi durumlarda kesileceği konusunda belirli kurallar bulunmaktadır. Okulu bitiren ya da son sınıfta beklemeye düşen öğrencilerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilebilir. Bu nedenle öğrencilerin burs alırken bu tür kurallara dikkat etmeleri önemlidir.

Turksat 4A ve 42E ayni mi?

Ozel egitim ve Rehabilitasyon Merkezine kimler gider?

1. Konular

1. 1.281.595
  2. Mesajlar

1. 1.679.798
  3. Kullanıcılar

1. 31.865
  4. Son üye

Geri
Üst Alt