Son Konular

Ozgurluk Yazarlari hangi egitim felsefesi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Özgürlük Yazarları hangi eğitim felsefesi?

Hümanist eğitim anlayışına göre eğitim, öğrenci ve eğitmen tarafından paylaşılan bir sorumluluğu kapsar. Bu anlayışın bir örneği filmin başlarında – okulun içindeki kaos ortamından ötürü tüm ümidini kaybetmiş iki öğretmenle, işe yeni başlamış Gruwell arasındaki diyalogda – karşımıza çıkar.

Özgürlük Yazarları filmi ne anlatıyor?

İdealist öğretmen Erin, çok başka dünyalardan gelen karakterlerle uğraşmak zorundadır. Aslında farklı ırklardan gelen bu öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmak zorunda oldukları bir yerdir. Erin, kendi yöntemleri ile onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar.

Özgürlük Yazarları kaç dakika?

2 saat 3 dakikaÖzgürlük Yazarları / Süre

Özgürlük Yazarları Filmi Gerçek mi?

Özgürlük Yazarları Filmi Gerçek mi?
Özgürlük Yazarları filminde Erin'i başarılı aktrist Hilary Swank canlandırdı. Ama dedik ya bu yazı bir film tanıtım yazısı değil ve size bu filmi anlatmayacağız. Çünkü ne kadar iyi yazılmış olsa da Erin Gruwell'in hikayesi bir film senaryosu değil. Biz bu yazıda sizlere Erin Gruwell'in gerçek hikayesini anlatacağız!

Sınıf filmi ne anlatıyor?

Sınıf filmi ne anlatıyor?
Konu. Farklı etnik kökenden öğrencilerin bulunduğu bir lisede öğretmenlik yapan François Marin, problemli bir sınıfın sınıf öğretmenidir ve yine bu sınıfın Fransızca derslerine girmektedir. Dönem boyunca öğrencileri ile bireysel olarak ilgilenen Marin, gün geçtikçe sinirlerine yenik düşmektedir.

Sınıf filmi kaç dakika?

2 saat 8 dakikaSınıf / Süre

Tepetaklak Nelson ne anlatıyor?

Özet. Şehir merkezinde yoksulların gittiği bir lisede öğretmen olan Dan Dunne, sıradışı bir eğitmendir. Özel hayatında uyuşturucu alışkanlığı ile baş etmeye çalışan biridir. Öte yandan dersler sırasında özgür düşünceye sahip çıkan, öğrencileri ile sağlam bağlar kurabilen bir tiptir.

Kemal Sunal Tatlı Dillim de oynadı mı?

Tatlı Dillim, 1 Kasım 1972 tarihinde vizyona giren yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez'in üstlendiği, senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı, başrollerini Tarık Akan ve Filiz Akın'ın paylaştığı romantik komedi filmidir. Ayrıca film Kemal Sunal'ın ilk sinema filmidir.

Özgürlük Yazarları filminin eğitim felsefesi hakkında konuşmak gerekirse, filmdeki idealist öğretmen Erin'in hümanist eğitim anlayışıyla öğrencilerine nasıl yaklaştığı ve onları nasıl beklentileri olan bireyler olarak gördüğü vurgulanmaktadır. Hümanist eğitim anlayışına göre, eğitim kurumları öğrenci merkezli olmalıdır ve öğrenciler bireysel ihtiyaçlarına göre desteklenmelidir. Aynı zamanda öğrenci ve öğretmen arasında karşılıklı saygı ve iletişim ön plandadır.

Özgürlük Yazarları filminde idealist öğretmen Erin, farklı ırklardan gelen öğrencilerle uğraşırken onların potansiyellerini keşfetmeye çalışır ve onlara farklı bir bakış açısı sunar. Bu süreçte, öğrencilerin tek amacının yaşları gereği okulda bulunmak olduğu algısını değiştirmeye çalışır ve onların gerçek potansiyellerini ortaya çıkarır.

Filmdeki hikaye gerçek hayattan esinlenmiştir ve Erin Gruwell adındaki gerçek bir öğretmenin yaşam öyküsünden esinlenilmiştir. Dolayısıyla Özgürlük Yazarları filmi tamamen gerçek bir hikayeyi aktarmaktadır, ancak bazı karakterler ve olaylar senaryo gereği değiştirilmiş olabilir.

Filmler arasında Sınıf ve Tepetaklak Nelson gibi eğitim konulu yapımlar da öğretmenlerin öğrencileriyle olan ilişkilerini ve eğitim anlayışlarını farklı perspektiflerden ele almaktadır. Bu filmler de eğitim sistemi, öğrencilerin bireysel gereksinimleri ve özgün öğretmen öğrenci ilişkileri konularına odaklanmaktadır.

Kemal Sunal'ın Tatlı Dillim filminde oynamasıyla ilgili bir bilgi verilmiş, fakat bu bilgi diğer filmlerin eğitim felsefesiyle olan bağlantısına çok net bir şekilde katkıda bulunmamaktadır. Eğitim felsefesi konusundaki detaylı bilgileri paylaşmaya devam edebilirim. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Aras kargo hangi subede?

Tuketim hipotezleri nelerdir?

1. Konular

1. 1.282.085
  2. Mesajlar

1. 1.681.199
  3. Kullanıcılar

1. 31.959
  4. Son üye

Geri
Üst Alt