- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Öznel veriler nedir?
Öznel Yargılı Cümleler: Öznede, yani söz söyleyen kişide oluşan; nesnelerin gerçeğine değil, kişilerin duygu ve düşüncelerine bağlı olan, bu nedenle de kişiden kişiye değişebilen yargılardır. Öznel anlatımda kişi, cümleye kendi duygularını katar, bir yorum yapar. Bu tür yargılar, "bence, bana göre" anlamı taşır.
Işlenmemiş veri nedir?
Bilgisayar ortamında bulunan bilgilerin, programlar tarafından işlenebilmesini sağlamak için derlenmiş ve formüle edilmiş şekline denir. İşlenmemiş gerçek enformasyon parçacığına denir. İşlenmemiş ham bilgidir.
Nesnel: Objektif. Nesnel Anlatım (Tanım 1) : Gerçekliği kanıtlanabilir, bilimsel, ölçülebilir, herkese göre aynı olan; göreceli olmayan; kişilerin duygularına dayanmayan anlatım nesnel anlatımdır. Bu yargıların kullanıldığı anlatıma da nesnel anlatım denir. Nesnel yargılarda duygu ve izlenimlere yer verilmez.
Veri Tipleri Nelerdir?
Örneğin, tamsayılar, kesirli sayılar, karakterler (harfler ve klavyedeki diğer simgeler), metinler (string), mantıksal (boolean) değerler (doğru=true, yanlış=false) ilk aklımıza gelen farklı veri tipleridir. Nesne yönelimli programlama dillerinde, genel olarak, her sınıf bir veri tipidir, her veri tipi bir sınıftır.
Veri işlenmiş bilgi midir?
Veriler belirli bir bağlamda işlenip sunulduğunda yararlı bir şekilde yorumlanabilir. Bu işlenmiş ve organize edilmiş veriye bilgi denir.
Işlenmiş veriye ne denir?
Verinin işlenmiş haline kısaca enformasyon denilir. Veri olarak bilinen ve bahsedilen kavram oldukça geniş çerçeveye sahip bir kavramdır ve birçok alanda, örneğin matematik, bilişim, işletme vb. gibi alanlarda, birçok farklı anlam taşımaktadır. Fakat soruda bahsedilen alan, bilişim alanıdır.
Verinin islenmis hali nedir?
Kısaca Veri Veri, çevremizdeki gerçeklerin bizim anlayacağımız şekilde düzenlenmesidir. Veri kişinin formülleştirmeye ya da kayıt etmeye değer bulduğu her türlü olay ve fikirdir. kümesi olarak tanımlanmaktadır. Sayısal ve mantıksal her türlü değere veri denir.