Son Konular

Pancar Kara Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Pancar Kara Lahana Turşusu Nasıl Yapılır? Pancar, kara lahana, turşu tarifi, evde yapımı, malzemeleri. Pancar ve kara lahanayı doğrayın. Sarımsak ve tuz ekleyin. Sirke ve suyla karıştırın. 5-7 gün fermente edin. Lahana ve pancarın faydaları. Kolestrole iyi gelir, sindirimi düzenler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Evde kolayca yapabileceğiniz bir turşu tarifi. Pancar Kara Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?
İçindekiler

Pancar kara lahana turşusu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler: Pancar, kara lahana, havuç, sarımsak, tuz, sirke, su, baharatlar (isteğe bağlı)
1. Adım: Pancarları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra istediğiniz büyüklükte dilimleyin veya rendeleyin.
2. Adım: Kara lahanayı ince şeritler halinde doğrayın ve havuçları rendeleyin. Sarımsakları ezin veya doğrayın.
3. Adım: Geniş bir kavanoza pancar dilimlerini, kara lahanayı, havuçları ve sarımsakları ekleyin. Üzerine tuz ekleyin ve güzelce karıştırın.
4. Adım: Sirkeyi ve suyu karıştırarak turşu suyunu hazırlayın. Turşu suyunu kavanozdaki sebzelerin üzerine dökün. Eğer isterseniz baharatlar da ekleyebilirsiniz.
5. Adım: Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve turşunun oda sıcaklığında 1-2 gün fermente olmasını sağlayın.
6. Adım: Fermentasyon süresi sonunda turşunuzu buzdolabına alın ve en az 1 hafta bekletin. Daha uzun süre bekletirseniz lezzeti daha da gelişecektir.
7. Adım: Turşunuz hazır olduğunda afiyetle tüketebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yemeklerinizin yanında veya atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz.
Pancar kara lahana turşusu yapımı oldukça kolaydır. Bu tarif sayesinde evinizde lezzetli ve sağlıklı bir turşu hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, turşu yaparken hijyen kurallarına dikkat etmek önemlidir. Turşunuzun daha uzun süre dayanması için steril kaplar kullanmanızı öneririz. Ayrıca turşu suyu oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyimlerinize göre baharatlar ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Şimdi, mutfağa gidin ve kendi pancar kara lahana turşunuzu yapmaya başlayın!

Pancar kara lahana turşusunu yapmak için taze pancar ve kara lahanalar kullanılır.
Turşu suyu için sirke, tuz, su ve baharatlar kullanılır.
Pancar kara lahana turşusu yapımında doğru oranda tuz kullanmak önemlidir.
Turşunun fermente olması için kavanozlar güneş görmeyen bir yerde bekletilir.

Pancarlar ve kara lahanalar rendelenerek hazırlanır.
Turşu suyuna sirke, tuz, su ve baharatlar eklenir.
Turşu kavanozlarına doğru oranda tuzlu su dökülerek hazırlanan sebzeler eklenir.
Turşu kavanozları sıkıca kapatılır ve güneş görmeyen bir yerde bekletilir.
Pancar kara lahana turşusu, 2-3 hafta sonra tüketilmeye hazır hale gelir.

S

S6 Edge Fiyatı Ne Kadar?

S

Are Chris Hemsworth And Liam Hemsworth Related?

1. Konular

1. 1.281.112
  2. Mesajlar

1. 1.678.496
  3. Kullanıcılar

1. 31.757
  4. Son üye

Geri
Üst Alt