Son Konular

Pancar Turşusu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

8 lt lik cam kavanoz için
5 kilo pancar
1 litre üzüm sirkesi
5 yemek kaşığı kaya tuzu
3 yemek kalışı toz şeker
10 diş sarımsak

Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım.
Ardından ister kesip isterseniz de kesmeden derin bir tencereye alalım.
Üzerini örtecek kadar su ekleyelim.
Altı açık şekilde kaynatalım kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dk daha pişirelim.
Pancarınızın kalınlığına ve inceliğine göre bu süre değişebilir bıçak batırarak kontrol edelim. Hafif sert olacak şekilde pişmesini sağlayalım.
Pişen pancarları sıcak suyundan ayıralım soğumaya bırakalım. Kesmeden pişirdiyseniz dilediğiniz şekilde kesip kavanoza alalım.
Ayrı bir kap içerisinde sirke tuz şeker dilimlediğimiz sarımsakları ve haşlama suyunu karıştıralım.
Ardından pancarların üzerine dökelim.
Üzerini sıkıca kapatıp yaklaşık 1 hafta bekletelim. 1 hafta sonunda ister salatalarınızla ister turşu olarak direk tüketebilirsiniz.Afı̇yet olsun.
Pancar Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Süt Burger

T

Poğaça

  1. Konular

    1. 1.280.634
  2. Mesajlar

    1. 1.677.349
  3. Kullanıcılar

    1. 31.681
  4. Son üye

Geri
Üst Alt