Son Konular

Pastirma Bastirma nasil cikti?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Pastırma Bastirma nasil cikti?


Orta Asya'dan batıya akın eden Hun süvarilerinin eyerlerinin çantalara dolduran kuru et konservesi, Anadolu'ya gelerek yerleşen Oğuzlarda pastırmacılığın bulunması ve yüzyıllardır zamanımıza kadar yaşayıp gelmesi, bir gün Orta Asya bozkırlarında yaşayan Türkleri sonbaharda kışa hazırlık olarak tuzlu, kuru ve dumanlı et …

Pastırmanın en iyi yeri neresidir?


Pastırma hayvanın üst sırt kısmı dediğimiz antrikot veya kontrafile kısımlarından yapılır. Zira bu kısımlar çok fazla hareket etmediği için yumuşak, yağlı ve lezzetli olmaktadır.

Pastırma adı nereden gelir?


Pastırma adı nereden gelir?
Pastırma, Türkler vasıtasıyla Rumeli'ye, Balkanlar'a ve çevresine götürülmüştür. Bu tarihsel yolculuk boyunca Oğuzlarla birlikte göç eden pastırma, Anadolu'nun ortasındaki Kayseri'yi kendine yurt edinmiş; sonra da ünü dört bir yana yayılmıştır.

Pastırma hangi etten yapılır?


Pastırma hangi etten yapılır?
Sofraların aranılan lezzeti haline gelmiş pastırmanın üretiminde küçükbaş hayvanların kullanılmaması özellikle önerilmektedir. Genellikle sığır, at ve deve etinden yapılan bu yiyecek bazı durumlarda koyun ve keçi etinden yapılsa da uzmanlar en kaliteli ve lezzetli olanının sığır etinden yapıldığına işaret eder.

Pastırmanın en iyisi nedir?


Pastırma aslında dana etinin tüm bölgelerinden yapılabilmektedir. Dana etinin kolundan, but bölümünden de pastırma hazırlanabilmektedir. Ancak en lezzetli pastırma, dana etinin sırt bölgesinden elde edilen pastırmadır. Sırt pastırma, antrikot adı verilen et bölgesinden üretilmektedir.

Kastamonu pastırması mı Kayseri mi?


üretimi daha butik olduğu için fazla ünlenmemiş olan kastamonu pastırması hem lezzet hem yapılış hem de görüntü açısından kayseri pastırmasını farklı yener. mutlaka deneyin! kastamonu pastırması kayseri pastırmasına göre daha koyu renklidir. damak tadı olarak kastamonu bana daha yakın geliyor.

Pastırma hayvanın hangi etinden yapılır?


Pastırma hayvanın hangi etinden yapılır?
 
Pastırma genellikle sığır, at ve deve etinden yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda koyun ve keçi etinden de yapılabilmektedir. Uzmanlar genellikle en kaliteli ve lezzetli pastırmanın sığır etinden yapıldığını belirtmektedirler. Bu nedenle pastırma yapılırken küçükbaş hayvanların kullanılmaması önerilmektedir. Sırt bölgesinden elde edilen pastırma, antrikot adı verilen et bölgesinden üretilmektedir ve en lezzetli pastırma çeşitlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
 

Beyblade hangi sira ile izlenmeli?

Insaat teknikeri hangi bolumlere gecis yapabilir?

  1. Konular

    1. 1.281.127
  2. Mesajlar

    1. 1.678.523
  3. Kullanıcılar

    1. 31.758
  4. Son üye

Geri
Üst Alt