Modoratör
Yeni Üye
Patatas Bravas nerenin yemeği?
İspanyol mutfağına özgü bir lezzet olan patatas bravas, acılı ve sarımsaklı sos eşliğinde servis edilir. İspanyol mezesi olarak da bilinen patatas bravas hem yemeklerin yanında atıştırmalık, hem de sabah kahvaltılarında ana öğün olarak sunulabilir. Patatas bravas yapımında acı biber kullanılır.
Tortilla omleti nasıl yapılır?
Tortilla de Patatas (İspanyol Omleti) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz patatesleri halka şeklinde ince ince dilimleyin.
- Kuru soğanı da ince ince doğrayın.
- Derin bir tencereye doğramış olduğunuz patates ve soğanları kızartacak kadar zeytinyağı dökün ve kızdırın.
Bravas SOS nedir?
Bravas SOS nedir?
İspanya'da tapas olarak tüketilen Patatas Bravas, özünde acı domatesli ve sarımsaklı bir sosla servis ediliyor. Acılığı sebebiyle "cesaretli patatesler" anlamında olan Patatas Bravas ismiyle anılıyor.
Patatesli omlet nasıl yapılır?
Patatesli omlet nasıl yapılır?
Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?
- 1. adım: Patatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
- 2. adım: Teflon tavada tereyağını ekleyin ve patatesleri de ekleyip kızarana kadar kavurun.
- 3. adım: Yumurtaları derin bir kasede çırpın.
- 4. adım: Kızaran patateslerin üzerine çırptığınız yumurtaları ekleyin.
Tortilla tavuk nasıl yapılır?
Tortilla ekmeklerinin üzerine kıvırcık, sote edilen tavuk, dilimlenmiş domates, turşu ve en son çeddar peyniri koyup dürüm gibi sarın. Önceden ısıtılmış fırına atın. 10 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Yanında kızartılmış elma dilim patates veya ayran servis edebilirsiniz.
Bravas nasıl yapılır?
Patatesleri soyup küp küp doğrayıp durulayın ve kurulayın, Derin bir tencerede yağı kızdırıp patatesleri ekleyin ve kızarana kadar pişirin, Pişen patatesleri servis tabağına alıp brava sosu üzerine gezdirin, alioli sosu ise yanında servis edin.
En güzel patatesli yumurta nasıl yapılır?
En güzel patatesli yumurta nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Patatesi soyup küp küp doğrayın,
- Bir tavada zeytinyağını kızdırıp patatesleri ekleyin ve orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak yer yer kızarana ve kıtırlaşana kadar pişirin,
- Yumurtaları patateslerin üzerine kırın ve tahta bir kaşıkla yumurta sarılarını dağıtın,
- Üzerine tuz ve karabiber serpin,
Yumurtalı patates mi patatesli yumurta mı?
Yumurtalı patates mi patatesli yumurta mı?
patatesli yumurta olarak tanımlanan yemeğin doğrusudur. sonuçta patatesli yumurtada esas oğlan yumurta olmalıdır ki, o da yemeğin bütün dengesini altüst eder.