Patates kızartması neden zararlı?
Yüksek nişastalı gıdalarda bulunan akrilamid, ne kadar çok pişirilirse o kadar çok açığa çıkar. Bu nedenle patates kızartması, başta mide olmak üzere birçok kanser hastalığına yakalanma riskini artırır. Patates kızartması aynı zamanda damar sertliği ve tıkanıklığı gibi rahatsızlıklara neden olur.
Kibrit patates kızartması nasıl yapılır?
Patatesleri iyice kuruttuktan sonra kızgın yağ içine koyun. Patatesleri 1-2 kere karıştırıp, altın rengi alana kadar 2-3 dakika kızartın. Kızarttığınız kibrit çöpü patateslerin yağını süzüp, kağıt havlu serili servis tabağı üzerine alın. Üzerlerine biraz tuz serpiştirip, servis edebilirsiniz.
Peki, çıtır patates kızartması nasıl olur?
Peki, çıtır patates kızartması nasıl olur?
Hatta çıtır çıtır olursa tadına doyamayız. Bugün sizler için patates kızartması ile ilgili aklınızda olan bazı önemli sorulara cevaplar verdik; Çıtır patates nasıl kızartılır?
Ne kadar kıtır çıtır patates tercih edilmelidir?
Ne kadar kıtır çıtır patates tercih edilmelidir?
Patatesi kızartmak kolaydır. Fakat o altın sarısı rengi yakalayıp, kıtır kıtır olmasını sağlamak için birkaç püf noktasına ihtiyacınız var. 1. Patates seçimi! Çıtır çıtır patatesler için patates seçimi oldukça önemlidir. Taze, yeşermemiş, yumuşak olmayan patatesleri seçmeye özen göstermelisiniz. 2. Patatesler soğuk suya!
Ne işe yarar ki çıtır patatesleri?
Çıtır çıtır patatesler için patates seçimi oldukça önemlidir. Taze, yeşermemiş, yumuşak olmayan patatesleri seçmeye özen göstermelisiniz. 2. Patatesler soğuk suya! Patatesleri soyup dilimledikten sonra, soğuk suyun içerisinde bir süre bekletin.
Nelere dikkat etmelisiniz ki patatesleri kurula?
Yıkanan veya su içerisinde bekletilen patatesleri kurula! Patatesleri yıkadıktan veya su içerisinde beklettikten sonra, mutlaka havlu kağıt ile üzerinde kalan suyu alın. Aksi halde patatesler yağın içerisine girer girmez güçlü bir şekilde sıçrayacak, hem de istediğiniz çıtırlığa kavuşamayacak. 7. Yağınız fokur fokur fokurdamalı!