Son Konular

Patates Püresi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller
1 kg patates
200 ml süt
70 gram tereyağı
Tuz
Karabiber
Muskat (isteğe bağlı ben koymadım)
Beyaz biber (isteğe bağlı ben koymadım)

Patates Püresi Tanımı Yapılışı

Patatesler ayıklanıp yıkanır ve tencereye alınır.
Patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur.
Ocağa alınır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Patatesler pişmek üzereyken farklı bir yerde 1 su bardağı süt kaynatılır.
Patatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve derin bir kabın içinde çatalla ezilir.
Patatese sıcak süt ve tereyağı eklenir.
Tereyağı ezilip püreye güzelce yedirilir ve pürüzsüz bir püre elde edilir.
Püreye tuz ve beyaz biber eklenir.
Rendenin ince tarafıyla çok az muskat rendelenir. Sıcak servis edilir.
 
T

Sürpriz Kek

T

Tarhanalı Omlet

  1. Konular

    1. 1.282.405
  2. Mesajlar

    1. 1.682.575
  3. Kullanıcılar

    1. 32.062
  4. Son üye

Geri
Üst Alt