☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Patatesler nasil ince dogranir?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
61

Patatesler nasıl ince doğranır?​

Zeytinyağını bir tencereye koyun. (Yaklaşık 4 parmak kadar yüksekliğinde) Orta ateşte ısıtın. Yağın fazla kızgın olmamasına dikkate edin. Yağ ısınırken, patates kesici veya bıçakla patatesleri çok ince, kibrit çöpü büyüklüğünde, dilimler şeklinde kesin. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz.
Turne patates nasıl yapılır?
Klasik bir Fransız tekniği olan turne için patates soyulduktan sonra büyüklüğüne göre 4 ya da 8 parçaya ayrılıyor ve ince uzun yumurta benzeri bir şekil alması için üstünden ve kenarlarından kesiliyor. Bu aşamada ürün turne edilirken çok fazla malzemenin israf edilmemesine dikkat etmek gerekiyor.
Patates en kolay nasıl soyulur?
Patatesleri çatal batırıldığında yumuşak hissedilene kadar haşladıktan sonra, kaynayan sudan alıp buzlu suya daldırın ve 15-20 saniye bekletin. Patatesleri sudan aldıktan sonra elinizle kolayca soyabilirsiniz.

Doğranmış patatesler nasıl saklanır?​

Tuz suyu kuruttuğu için patatesin bozulmasına engel olur. Kestiğiniz patateslerinizi bir kabın içine koyarak içerisine tuz ve yarım limonun suyunu sırakarak dolabınızda rahatlıkla bekletebilirsiniz. Tuz ile birlikte koyduğumuz limon suyu ise patateslerinizin kararmasına engel olacaktır.
Kalpli Patates nasıl yapılır?
patateslerin kabukları soyulur 1 cm kalınlığında dilimlere ayrılır ve minik kalp şeklindeki kesici ile patates dilimlerinin üzerine bastırılarak kalp şeklinde minik patatesler elde edilir….İsteğe bağlı:
- 1-2 diş sarımsak.
- sarımsak tozu.
- soğan tozu.
- kaşar peyniri ya da parmesan.
- limon suyu.
- kekik.
- kimyon.
Kıymalı patates yemeği nasıl yapılır?
Kıymalı Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene dek kavurun. Ardından kıymayı ilave edip, suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun ve salçayı da ekleyip kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
Boşa Geçen Yıllar: Patates En Kolay Nasıl Soyulur?
- İlk önce patatesi kaynamış suya atıyoruz…
- Patates birkaç dakika bekledikten sonra alıp soğuk (mümkünse buzlu) suya atıyoruz…
- Son olarak da bu kadar kolay bir şekilde soyuyoruz.
Patates nasıl temizlenir?
Patatesleri saklamadan önce mutlaka temizlemeli ama asla yıkamamalısınız. O nasıl olacak derseniz, daha önce hiç kullanmadığınız, temiz bir bulaşık süngeri ya da temizlik fırçasıyla patates kabuklarının üzerinde birikmiş halde duran çamur ve kalıntıları fırçalamanız yeterli olacaktır.

Patates önce iyice yıkanır. Kabukları kullanacağınız yemeğe göre kesip kesmemek tercihinize bağlı olarak kabukları soyulur. Orta büyüklükte bir patates olduğunu düşünerek yanlamasına 4 parçaya bölünür. Her bir parça kendi içinde 5 parçaya ayrılır ve 1 cm aralıklarla dilimlenir.
Kibrit çöpü patates nasıl kesilir?

Patates soyma nasıl yapılır?​

Ince dilim patates fırında kaç dakikada pişer?
Dilimlediğiniz patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin. Patateslerin üzerlerine tuz serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Patates nasıl Doğranmalı?
Parmak Patates: Soyduğunuz patatesi halka şeklinde doğrayın. Dilimlediğiniz parçaların her birini dikine şeritler halinde kesin. 6. Küp Küp doğramak: Şeritler halinde doğradığınız patatesi enine eşit parçalara bölerek küpler elde edin.

Rendelenmiş patates kızartması nasıl yapılır?​

Patatesi rendeleyip, suyunu salmadan sıvı yağ koyup kızdırdığımız bir tavaya ince şekilde yayarak kızartmaya başlıyoruz. Yanları tavada kızarık görününce, bir tabak yahut bir tencere kapağı yardımıyla çevirerek diğer tarafı kızartıyoruz. Servis tabağına alıp hemen servis ediyoruz.
Patates soyarken yıkanır mı?
Patates Kızartması Patateslerinizi soyup doğradıktan hemen sonra bol su ile iyice yıkayın ama hemen kızartma işlemine başlamayın. Yıkadığınız patatesleri, iyice kurulayın. Böylece hem yağın sıçraması önlersiniz, hem de patateslerin birbirlerine yapışmasını önlersiniz.
Taze patates fırında kaç dakikada pişer?
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine patatesleri sıralıyoruz. Tek sıra halinde olması tercihimiz. Az artarsa benim gibi ortalarına koyabiliriz ama 2 kat üst üste olmasın. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk fansız, son 15 dk fanı çalıştırılmış şekilde pişirin.
Yine kabukları soyulmuş bir şekilde fakat bu sefer küp küp doğradığın patateslerin haşlanma süresi 15 dakika civarındadır. Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır.
Çökertme kebabının patatesi fırında olur mu?
Fırında Patatesli Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Önce patateslerimizi halka halka doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı, pulbiber, tuzla avcarlayıp fırına verelim 180 °de kontrollü olarak pişiriniz.
Kibrit patates fırında nasıl yapılır?
Patates fırında nasıl kızartılır? Doğradığımız patateslerin üzerine bir miktar zeytinyağı, tozkırmızı biber ve biraz da tuz serperek karıştıralım. Kibrit patatesleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayarak pişirelim. 200 dereceye ayarlanıp, önceden ıstılmış fırında.

Patates nasıl şekillendirilir?​

Patates baskı için ilk önce patates, eşit bir şekilde ortadan bölünür. Kesilen patatesin üzerine geometrik şekiller, belli belirsiz desenler, hayvan figürleri veya doğadan kesitler çizilir. Eğer evinizde kurabiye kalıpları varsa onları kullanarak da patatesin üzerinde şekil oluşturabilirsiniz.
En iyi kızartmalık patates hangisi?
afyon, muğla(milas) taraflarında yetişen agria(kabuk ve et rengi sarı-koyu sarı) ve ranger russet (kabuk rengi sarı, et rengi krem) cinsi patatesler en iyi kızartmalık patates cinsleri olarak bilinir.
Rendelenmiş patates ile ne yapılabilir?
Rendelenmiş Patates Kızartması Yanına Ne Gider?
- Sebze Çorbası
- Ispanaklı Kıymalı Makarna.
- Rendelenmiş Patates Kızartması
- Muhallebili Havuç Tatlısı

Patates kızartması nasıl dilimlenir?​

Patates soyma ve dilimleme teknikleri
- Patatesi eliniz altta kalacak ve patates size bakacak şekilde şekil de sıkıca tutun.
- Öncelikle soyduğunuz patatesleri ortadan ikiye ayırın.
- Yarım Ay Kesmek: Daha sonra elde ettiğiniz parçayı enine 1 cm lik dilimlere ayırın.
Kibrit patates nasıl kesilir?
Patates nasıl küp küp doğranır?
Patatesleri bol su ile yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. (Patateslerin yağ çekmeyen kızartmalık patates olması çok önemli). Patatesleri önce kalın daireler şeklinde dilimliyoruz. Uzunlamasına 3′ e sonra enlemesine 3′ e kesip küp şeklini elde ediyoruz.
Elma dilim nasıl kesilir? – Bir kase soğuk suya 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat ekleyiniz. Patatesleri bu karışıma koyduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletiniz. – Elma dilimlerini çıkarıp kağıt havluyla kurulayınız.
Elma dilim patates nasıl kesilir?
Çökertme Kebabı patatesi nasıl kesilir?
Patateslerinizi bir aparat yardımıyla kibrit şeklinde doğrayın. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz. Patateslerin inceliği çok önemli. Ardından suyunu süzün ve bir havluya çıkartıp iyice kurulayın.

Kibrit patates ne demek?​

Patatesleri soyduktan sonra bıçak veya patates kesici ile çok ince dilimler haline getirin. Patates ve biberiyeleri tencereye alarak ortalama 4 dakika kızartın. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alın. Kibrit patatesleri çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Küp küp patates nasıl haşlanır?
Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterli olacaktır. Küp küp doğranan ve daha ufak boyuta sahip olan patatesleri haşlamak için ise 15 dakika idealdir. Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz gayet uygundur.
Elma dilim patates nasıl yapılır?
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla elma dilim şeklinde doğrayın. Geniş bir kaseye sıvıyağ ve baharatları alıp karıştırın. Doğranmış patatesleri aktarıp iyice karıştırın. Patatesleri yağlı kağıt serili bir tepsiye alıp üzerine deniz tuzu serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlı patates nasıl yenilir?​

Kızartarak Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?
- Tatlı patates yıkanır, kabukları soyulur ve çubuk halde dilimlenir.
- Su içerisinde birkaç saat bekletilir.
- Suyu süzülür ve tatlı patatesler iyice kurulanır.
- Isınan yağda kızartılır.
- Baharatlanarak yemeklerin yanında servis edilir.
Tatlı patates çiğ yenir mi?
Ülkemizde daha çok sebze kategorisinde olduğu için yemeklerde kullanılıyor. Püresi, haşlaması, salatası ve hatta kızartması da yapılabiliyor. Çiğ olarak yemeyi de deneyebilirsiniz.
Tatlı patatese tuz atılır mı?
Hazırlanışı: Tatlı patatesleri uzunlamasına, kama şeklinde kesin. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharı, tatlı patatesler, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birlikte 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.
Kibrit patates nasıl çıtır yapılır?
Patateslerin ince olması ve suyun soğuk olması önemli. Beklettiğiniz patatesleri alıp nişastası gidene kadar yıkayıp süzün ve iyice kurulayın. Derin bir tencerede kızdırılmış bolca yağda iyice kızarıp kıtır kıtır olana kadar kızarıp havlu kağıt serili tabak üzerine alın. Sonra sıcakken üzerine tuz ve karabiber serpin.
Tatlı patates neye iyi gelir?
Beta karoten oranı yüksek olduğu için bağışıklık sisteminin güçlü olmasına destek olur. Karaciğer yağlanması, kalp krizi riskini azaltır. Özellikle cilt ve prostat kanseri riskini de azaltmaya destek olur. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, içerisinde lif olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasını da sağlar.

Tatlı patates ne yenir?​

Tatlı patatesler, tıpkı klasik sarı patatesler gibi çok çeşitli tarifte kullanılabilir. Kızartma, haşlama, közleme, buharda pişirme ilk akla gelen yöntemlerdir. Tatlı patateslerin dış kabuğu da tüketime uygundur. Kabukları soyularak ya da kabuklu halde tariflerde kullanılabilirler.
Tatlı patates mideye iyi gelir mi?
Tatlı patates yemenin hangi hastalıklara iyi geldiğini şu şekilde açıklayabiliriz: – Mide ve bağırsak hastalıklarını önlemeye yardımcı bir besin türüdür. – Düzenli tüketildiği zaman ciddi sağlık sorunlarını önler. – Beyin ve göz sağlığına etkilidir.
Patatese ne kadar tuz atılır?
Altın Gibi Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapılışı ( Pratik Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım, ince bir küçük parmak şeklinde doğrayalım, genişçe bir süzgece koyalım.
- Üzerlerine 2 çorba kaşığı tuz serpelim, elimizle iyice harmanlayalım.

Hazır patatese tuz atılır mı?​

Dondurulmuş Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Önce patatesler ince ince dilimlenir ve iyice yıkanır. Tencereye patatesler koyulur ve su, sirke ve tuz ekleyerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır, kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınıp süzülür ve kağıt havluyla kurulanır.
Kibrit çöpü patates nasıl yapılır?
Patatesleri iyice kuruttuktan sonra kızgın yağ içine koyun. Patatesleri 1-2 kere karıştırıp, altın rengi alana kadar 2-3 dakika kızartın. Kızarttığınız kibrit çöpü patateslerin yağını süzüp, kağıt havlu serili servis tabağı üzerine alın. Üzerlerine biraz tuz serpiştirip, servis edebilirsiniz.
Çökertme kebabının patatesi nasıl çıtır çıtır olur?
Daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.
 

Benzer konular

Kibrit patates nasıl dilimlenir? Zeytinyağını bir tencereye koyun. (Yaklaşık 4 parmak kadar yüksekliğinde) Orta ateşte ısıtın. Yağın fazla kızgın olmamasına dikkate edin. Yağ ısınırken, patates kesici veya bıçakla patatesleri çok ince, kibrit çöpü büyüklüğünde, dilimler şeklinde kesin. Rendenin...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Patates kızartması nasıl kıtır kıtır olur? Bekletme sırasında suyun içine 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. Sirke, patateslerin kızardıktan sonra çıtır çıtır olmasını sağlar. Bekleme süresi olan yarım saat geçtiğinde patatesin suyunu süzün ve etrafa yağ sıçramaması için havlu kağıt yardımıyla iyice...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Pratik patates dilimleyici nasıl kullanılır? Mandolin patates dilimleyici de çıkarılabilir başlığa sahiptir. Kullanımı için doğru başlık takıldıktan sonra patates hazneye yerleştirilir ve kesme işlemi uygulanır. Ince dilim patates nasıl kesilir? Jülyen Doğrama Bu kesim tekniğine mutfak dilinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
1
Patatesi suda bekletmek ne ise yarar? 2. Sirkeli ve Soğuk Suda Bekletme. Patatesler dilimlenirken yumuşar ve içerisindeki nişastayı salar bu durum patatesleri kızartırken çıtır çıtır olmasını engellemektedir. Patates ne kadar suda kalmalı? Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Patates nasıl ince doğranır? Zeytinyağını bir tencereye koyun. (Yaklaşık 4 parmak kadar yüksekliğinde) Orta ateşte ısıtın. Yağın fazla kızgın olmamasına dikkate edin. Yağ ısınırken, patates kesici veya bıçakla patatesleri çok ince, kibrit çöpü büyüklüğünde, dilimler şeklinde kesin. Rendenin...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips