Modoratör
Efsanevi Üye
Patlamış mısırın şeker hastalarına zararı var mıdır?
Mısırın Zararları Var mı? Mısır kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının tüketmemesi genelde önerilir. Aynı zamanda mısır fazla tüketildiği zaman bağırsaklarda gaz yapıyor. Diğer yandan yüksek lif bulunduğu için aşırı tüketildiğinde, midede birtakım problemler meydana getirebilmektedir.
Pıtlak nasıl yapılır?
Pıtlak nasıl yapılır?
Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
Mısır kan şekerini yükseltir mi?
Mısır kan şekerini yükseltir mi?
Haşlanmış mısır tüketimi, kan şekerini yükseltmektedir. Bu sebeple haşlanmış mısırın fazla tüketimi diyabet hastalarına oldukça rahatsızlık verebilmektedir.
Mısır patlatmak için ne kadar tuz?
Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı da mısır. Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun. Tencerenizin teflon veya çelik olması fark etmez.
Pıt pıt nasıl yapılır?
Pıt pıt nasıl yapılır?
Mısır Nasıl Patlatılır? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocak yüksek ateşte açılır, tencere üzerine konulur.
- Sıvı yağ katılır, tuz ilave edilir.
- Mısır taneleri de konulur tencere biraz sallanır.
- 1 dk bekleyin ve tencereyi sallamayı devam edin.(kaşık kullanmayın)
- Bir iki tane mısır patlayınca, tencerenin kapağını kapatın.
En iyi popcorn nasıl yapılır?
En iyi popcorn nasıl yapılır?
Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi Mısırları tencerede patlatın. Ardından ince tabanlı derin bir tencere içerisine yağ ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika ısıtın ve ocaktan alın. İçine patlattığınız mısırları koyun ve kapağını kapatarak iyice sallayın.
Patlamış mısır Yumuşamaması için ne yapılır?
Kapağı açar açmaz üzerinize mısır patlayabileceğinden dilerseniz bu aşamada kapağı kapalı şekilde bekletebilir, ardından dikkatlice açabilirsiniz. Patlattığınız mısırların yumuşamaması ve tencere içinde oluşan buhardan etkilenmemesi için tencerenin kapağını uzun süre kapalı bırakmamaya da dikkat etmelisiniz.