Modoratör
Yeni Üye
Patlıcan ile neler yapılabilir?
Nefis Pratik Patlıcan Yemekleri: 50 Çeşit Tarif
- #2 Köfteli İslim Kebabı (videolu) Yasemin Atalar.
- #3 Ali Nazik Kebabı
- #4 Rulo Patlıcan Kebabı
- #5 Patlıcan Salatası (videolu)
- #6 Puf Puf Patlıcan Kızartması ( Çok Lezzetli )
- #7 Patates Püreli Patlıcan Kebabı
- #8 Patlıcan Yemeği (Etsiz) (videolu)
- #9 Babagannuş Tarifi (videolu)
Patlıcan oturtma yanına ne gider?
Patlıcan oturtma yanına ne gider?
Patlıcanlı bir yemek varsa masada, gözler pirinç pilavını arar. Tane tane dağılan şehriyeli pirinç pilavı ise patlıcan musakkanın yanına çok yakışır. Kalabalık davetlerde doyurucu bir tabak sunmak isterseniz şehriyeli pirinç pilavını deneyip tüm beğenileri üzerinize toplayabilirsiniz.
En güzel patlıcan yemeği nasıl yapılır?
En güzel patlıcan yemeği nasıl yapılır?
Anneannemin Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ala ala soyup, ufak doğrayın ve tuzlayın (kararmaması için).
- Soğanı, domatesi, biberleri küçük küçük doğrayın.
- Sarımsakları da soyup ince kıyın.
- Tencereye patlıcanları, sıvı yağı, doğranmış soğan, biberler, baharatlar ve sarımsağı ekleyip harmanlayın.
Patlıcan musakka nasil yapilir?
Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Kızartılmış patlıcan ile ne yapılır?
Kızartılmış patlıcan ile ne yapılır?
Patlıcan Yemeği (Kızartılmış) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar küp küp doğranıp tuzlu suda 10 dk.
- Tencereye yağ dökülüp patlıcanlar kızartılır.
- Patates küp halinde doğrandıktan sonra kızartılır.
- Şimdi yemek aşamasına geçelim.
- Salça atılıp domateslerde minik doğranıp tencereye eklenir.
Patlıcan içleri nasıl değerlendirilir?
Patlıcan içleri nasıl değerlendirilir?
Genelde patlıcanlar dolmalık oyulur ve içi atılır….Patlıcan İçi Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcan içinin iri olanlarını küçültüp tuzlu suda iyice haşlıyoruz, süzgece koyuyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Salçayı da ekleyip bir iki saniye daha karıştırarak kavuruyoruz.
Patlıcanlı köfte yanına ne gider?
Patlıcan Kebabı Yanına Ne Gider? Patlıcan kebabını, sumaklı soğan, fındık lahmacun, içli köfte veya yoğurtlu atom ile birlikte sunabilirsiniz.
En kolay patlıcan yemeği nasıl yapılır?
En kolay patlıcan yemeği nasıl yapılır?
Salçanın kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika kavurun. Kavrulan salçanın üzerine patlıcanları ekleyin. 1-2 dakika kadar karıştırarak, pişirin. Patlıcanların üzerine doğranmış biber, domates, damak tadınıza göre tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı kadar su ekleyin. Tenceredeki tüm malzemeleri karıştırın.
Kıymalı patlıcan musakka nasıl yapılır?
Kıymalı patlıcan musakka nasıl yapılır?
Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
- Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
- Doğranan domates eklenir 3 dk. kadar kavrulur.
- Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
- En son maydanoz eklenir.
Kızartmadan patlıcan musakka nasıl yapılır?
Önce patlıcanları soydum ve çok kalın olmayacak şekilde doğradım. Bir kaba koydum, üzerine karıştıra karıştıra 4 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirdim. Tuz ve az pul biber döküp 250 derece ısınmış fırına verdim. Tepsiye de biraz yağ sürdüm. 30 dk da kızardı ve pişti.
Patlıcan Kebabı kızartılarak yapılır mı?
Patlıcan Kebabı kızartılarak yapılır mı?
Merhabalar Sevgili Dostlar, Bu yemeği patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz, ama yemeğiniz orjinalinde olduğu gibi taş fırınlarda pişmediği için lezzet yönünden eksik kalacaktır. Tavsiyem kızartmanız.
Patlıcan kızartma yemeği nasıl yapılır?
Patlıcan kızartma yemeği nasıl yapılır?
Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kemer patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve halka şeklinde doğrayın.
- Üzerine tuz serperek 10 dakika bekletin ve soğuk sudan geçirerek kurulayın.
- İnce doğranmış soğanı, biberi, domatesi ve salçayı tavaya ekleyerek az yağ ile kavurun.
- Patlıcanları servis tabağına alın.
Kurutmalık patlıcan ici ne yapılır?
İlk önce kurutmalık patlıcan içlerini de küçük küçük doğradım. 4-5 köy biberini, 1 kapya biberi, 3-4 dal taze soğanı küçük doğradım. Teflon tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağını, patlıcan içlerini ve 1 silme tatlı kaşığı tuzu atıp biraz soteledim. Küçük küçük doğradığım biberleri ve soğanı ekledim.