Modoratör
Efsanevi Üye
Patlıcan közlemesi kavanoza nasıl konur?
Közlenmiş patlıcanı kavanozda saklama yöntemi: Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Sap kısmını çekip çıkarın. Kavanoza 2-3 patlıcan yerleştirip içine kabuğu soyulmuş 1-2 sarımsak ve kaya tuzu ekleyin. Kavanozu tam doldurmayın 1-2 parmak boşluk bırakın.
Konserve patlıcan zararlı mı?
Konserve patlıcan zararlı mı?
Taze fasulye, börülce, patlıcan gibi sebzelerle evlerde yapılan konservelerin sağlık açısından risk taşıdığı, içinde çoğalan ve zehirlenmelerine yol açan "clostridium botulinum" adlı mikroorganizmanın, öldürücü etki yapabildiği bildirildi. Konserve yerine sebzelerin yazın kurutulup kışın tüketilmesi öneriliyor.
Patlıcan kışa nasıl hazırlanır?
Patlıcan kışa nasıl hazırlanır?
Haşlama Yöntemi: Haşlanmış Patlıcan Nasıl Saklanır?
- Haşlayarak ya da blanşe ederek saklamak patlıcanın muhafazasını uzatacak bir diğer yöntemdir.
- Patlıcanı sıcak suda şoklayarak haşlayabilirsiniz.
- Porsiyonlara böldüğünüz patlıcanları dondurucuda ya da normal dolapta saklayabilirsiniz.
Kavanoz patlıcan nasıl yapılır?
Kavanozda Köz Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun doğrayın.
- Üzerine damak zevkinize göre tuz ekleyin kavanozlara doldurun.
- Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
- Tencerede ters şekilde 40 dk kaynatın. Sudan çıkarın bir gün ters bekletin hava almadığı müddetçe asla bozulmaz.
Közlenmiş patlıcan konservesi nasıl servis edilir?
Közlenmiş patlıcan konservesi nasıl servis edilir?
Patlıcan Salatası Tarifi tarifinin Yapılışı
- Konserve patlıcanı derin bir kaseye alın.
- İnce kıyılmış maydonoz, taze soğan, köz biber ve domatesi üstüne ilave edin.
- Ezdiğiniz sarımsakları da ekleyin.
- Tüm malzemeye sirke ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Közlenmiş patlıcan biber kavanozda nasıl saklanır?
Közlenmiş patlıcan biber kavanozda nasıl saklanır?
Kavanozları yarım kiloluk ( ya da daha küçük) boylarda tercih edin, böylece açınca bozulmadan hemen tüketirsiniz.
- Biberleri ve patlıcanları yıkayın ve kurulayın.
- Közlenmiş biber ve patlıcanları sıcak sıcak buzdolabı poşetine koyun ve bir saat bekletin.
- Biberlerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin.
Patlıcan buzlukta nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?
Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.
Kış için patlıcan nasıl saklanır?
Kış için patlıcan nasıl saklanır?
Közleyip kabuklarını ayıkladığınız patlıcanları oda sıcaklığında güzelce soğutun ve yine tamamen soğuduklarından emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay edin. Ardından hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın, her bir poşete o günün tarihini atın ve buzluğa kaldırın.
Kavanozda patlıcan konservesi nasıl yapılır?
Kavanozda patlıcan konservesi nasıl yapılır?
Patlıcan, sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğrayın ve rondodan geçirin. Ezilmiş malzemeleri kavanoza aktarın. Üst kısmında 2 parmak kalınlığında boşluk bırakın. Üzerine bolca zeytinyağı ekleyin ve kapaklarını kapatın.
Konserve patlıcan ile ne yapılır?
Bir Konserve Közlenmiş Patlıcan ile Yapabileceğiniz 10 Harika…
- Hünkar Çorbası Malzemeler. 5 su bardağı su.
- Kremalı Köz Patlıcanlı Makarna.
- 3. Köz Patlıcan Çorbası Malzemeler. 3 adet patlıcan.
- Ali Nazik. Malzemeler.
- Beğendili Köfte. Malzemeler.
- Kestaneli Patlıcan. Malzemeler.
- 7. Köz Patlıcan Salatası Malzemeler.
- Babagannuş
Közlenmiş patlıcan nasıl servis edilir?
Közlenmiş patlıcan nasıl servis edilir?
Közlenmiş patlıcanları derin bir kaba alın. Ardından mayonezi ekleyin. Üzerine süzme yoğurt, sarımsak ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın. Bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
Konserve közlenmiş patlıcanla neler yapılır?
Konserve közlenmiş patlıcanla neler yapılır?
Közlenmiş biber patlıcan kahvaltılık nasıl yapılır?
Domatesi tencereye alın, zeytinyağını ve tuzu ilave ederek blenderdan geçirin ve kaynatın. Doğranmış biberi ve patlıcanları ekleyerek pişirmeye devam edin. Sirke ve sarımsağını ekleyerek iyice kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Doğradığınız maydanozuları da ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.