- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 26
- Meslek
- Webmaster
Patronaj nedir Osmanlı?
Her devirde insanları himaye eden, koruyup gözeten ve en önemlisi onlara hükmeden kişilerin yaptığı işleri anlatmak için patronaj kavramı kullanılır.
Patronaj ilişkisi ne demek TDK?
[1] (hukuk) Ceza evinden serbest bırakılan suçlunun toplum yaşantısına yeniden uyabilmesini sağlamak amacıyla yapılan yardım çalışması.
Patronaj ilişkiler ne demek?
Patronaj ilişkiler ne demek?
Siyasi ilişkiler kapsamında patronaj, elinde merkezi veya yerel belirleyici bir güç bulunan bir iradenin, kendisine verilen destek sonucu bir kimse ya da topluluğa kimi maddi ya da koruma, kollama gibi sosyal menfaatler sağlamasını içerir.
Sosyal kayırma nedir?
Nepotizm, kamu örgütlerinde ve iş örgütlerinde karşılaşılan önemli sorunlar arasındadır. Türk Dil Kurumu bu kavramı arkadaş veya akraba kayırma" şeklinde açıklanmıştır. Türkçede nepotizm anlamında iltimas, torpil, dayıcılık ve kohumbazlık sözleri de bulunmaktadır.
Klientalist ne demek?
Klientalizm kavramı, siyasal otoritenin dağıtım ölçütlerine göre sunulan bir takım hizmetler ya da mallar karşılığında, siyasal destek talebinde bulunması şeklinde tanımlanabilir.
Şair ve patronaj ilişkisi nedir?
Şair ve patronaj ilişkisi nedir?
Kısacası, patronaj sistemi her ne kadar şaire belli oranda yol gösterme görevini üstlense de ve şairin ürün ortaya koyması ve hatta şairin varlığını sürdüre- bilmesi için mühim bir konumda olsa da, şiiri ortaya koyan şair için temel unsur, kendisine ait bu üretim sürecidir.
Klientalizm kavramı nedir?
Sosyal yardım kavramı nedir?
Sosyal yardım kavramı, en kısa ve en genel anlamda, muhtaç durumda olan kişilere belirli çerçeveler içerisinde maddi veya maddi olmayan, ayni veya nakdi yardımların sağlanması anlamına gelmektedir.
Insan kayırma ne demek?
Insan kayırma ne demek?
Nepotizm, akraba kayırma veya adam kayırma, öznel ve adil olmayan şekilde yapılan ayrımcılık. Nepotizm kavramının Latince'de "Nepot" sözcüğünden geldiği, İngilizcede ise "Nephew" (yeğen) olduğu değişik çalışmalarda ifade edilmiştir.