Pekmezli şurup nasıl yapılır?
Kısık ateşte karıştırarak tereyağı pekmez içinde eritin. Yağ pekmez içinde eridikten hemen sonra ( pekmezi fokur fokur kaynatmamalısınız) cezveyi tezgaha alın pekmezi 1 çay bardağına döküp pekmezin sıcağının biraz çıkmasını bekleyin.. pekmezin üstüne 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve hepsini karıştırın…Kuru öksürüğe ne iyi gelir pekmez?
Öksürük için pekmezli şurup yapımında; küçük bir tencere içine 1 su bardağı pekmez koyun. Tercihen keçiboynuzu ya da üzüm pekmezi kullanabilirsiniz. Pekmezin üzerine 1 çay bardağı su döküp, karıştırın. Orta kısık ateş üzerinde ısınmasını sağlayın.Çocuklarda Öksürük Kesen Doğal Karışım Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı cezveye alıp eritiyoruz.
- Ardından pekmezi ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra limonu sıkıyoruz.
- Ilıdığı gibi kuzucuklara veriyoruz.
- İçtikten sonra hemen su vermiyorum 5 dk sonra ılık su veriyorum.
Pekmez ve limon karışımı ne işe yarar?
Pekmez ve limon karışımı ne işe yarar?Tatlı yeme isteğini azaltıyor. Aynı zamanda vücudu serbest radikallerden, yani zararlı maddelerden koruyor. Hem tatlı yeme isteğini azalttığı hem de kan dolaşımını hızlandırdığı için kilo vermek isteyenlere de destek olan pekmez-limon karışımı, daha uzun süre tokluk sağlıyor, zayıflamak isteyenlere destek oluyor.
Pekmez ve tereyağı karışımı nasıl yapılır?
Pekmez ve tereyağı karışımı nasıl yapılır?Pekmez ve tereyağı aynı cezveye konur ve tereyağı eriyene kadar kısıt ateşte bekletilir. Tereyağının erimesinin ardından kaynaması beklemeden hemen ocaktan alınır ve biraz ılımasının ardından limon suyu ilave edilir. Pekmez ve tereyağı karışımını bu şekilde hazırlamak mümkündür.