haberci
Meraklı Üye

[Pendik] Halk Eğitim Merkezi, kadınları meslek sahibi yaparak sosyal bir ortam sunuyor ve becerilerini geliştiriyor. SPA, cilt bakımı ve kalıcı makyaj gibi kurslar, kadınlara hem teorik hem de pratik deneyimler sunarak profesyonel alanlarda ilerlemelerine olanak tanıyor.
[Pendik] Halk Eğitim Merkezi, güzellik hizmetleri alanında uzmanlaşmak isteyen kadınların ilgisini çeken eğitim programlarıyla öne çıkıyor. SPA, cilt bakımı ve kalıcı makyaj gibi kurslar, kadınlara hem teorik bilgi hem de uygulama becerileri kazandırarak sektörde kendilerine yer edinmelerini destekliyor. Pendik Halk Eğitim Merkezi Güzellik Hizmetleri Öğretmeni Rukiye Aydın, kurslara olan talebin arttığını belirterek, "Toplumda güzellik hizmetlerine karşı büyük bir ilgi var. Kurslarımızda öğrencilere aromaterapi, meridyen ve akupunktur noktaları gibi ek eğitimler de sunuyoruz. Böylelikle katılımcılarımız sektörde kendilerini geliştirme fırsatı buluyor" şeklinde konuştu.
Aydın, Halk Eğitim Merkezi'nden aldıkları belgelerle kursiyerlerin usta öğretici olabileceklerini ve kendi iş yerlerini açabileceklerini vurgulayarak, "Bazı öğrencilerimiz hobilerini geliştirmek amacıyla başlıyor ancak zamanla meslek sahibi oluyorlar. Bu dönüşümü görmek bizi gururlandırıyor" dedi.
"Hobiden mesleğe adım attım"
Kursiyerlerden Hatice Pire, burada sosyalleştiklerini ve bir meslek edindiklerini belirterek, "Masaj tekniklerini öğrenmek bize büyük mutluluk verdi. Aldığımız profesyonel eğitimler sayesinde kendimizi geliştirdik" şeklinde konuştu. Yaren Bıyıklı isimli bir diğer kursiyer ise, eğitim sonrasında kendi iş yerini açma hedefiyle yola çıktığını dile getirdi. Eğitime bir hobiden başlayan Sakine Kurnalı ise tecrübesini, "Evde vakit geçirmekten sıkıldım. Buraya sosyalleşmeye geldim ancak meslek sahibi oldum. Bu benim için çok değerli" sözleriyle ifade etti.
Naile Tecimen ise, aldığı eğitimlerle birçok masaj tekniğini öğrendiğini ve öğrendiklerini mevcut işinde uyguladığını belirtti. Uzmanlaşarak iş yeri açma belgesi alan diğer bir kursiyer Şirin Meşe ise, "Basit bir adımla başladım ancak şimdi kendimi uzman hissediyorum. Kendi iş yerimi açmayı planlıyorum. Hocamıza ve Pendik Halk Eğitim Müdürlüğü'ne minnettarım" şeklinde konuştu. - İSTANBUL