Modoratör
Yeni Üye
Performans değerlendirmesi nasıl yapılır?
Performans değerlendirmesi; çalışanların potansiyelinin tespit edilmesi ve buna uygun sorumluluk ve kariyer basamaklarının planlanması, daha üretken ve etkin olmaları için geliştirmeleri gereken yönlerinin ve eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve üstün başarının ödüllendirilmesi amaçları ile yapılır.
Peki, performans değerlendirmesi uygulamaları nasıl yapılır?
Günümüzde performans değerlendirmesi uygulamaları, çoğu zaman çalışma hayatının birçok alanında olduğu gibi, personel yönetim süreçlerinde de sıkça kullandığımız yazılımlar ile dijital platformlarda yapılır. Bunun yanında hâlâ klasik, eski yöntemlerin kullanıldığını da söylemek yanlış olmaz. En çok tercih edilenlerden bazıları şöyle:
Bu sene performans değerlendirme görüşmeleri yapılacak mı?
Bu sene performans değerlendirme görüşmelerini aşağıdaki maddeler çerçevesinde yapacağız. Sizlerin de toplantıya hazır gelmeniz, her iki taraf için verimli olmasını sağlar diye düşünüyorum. Performans değerlendirme eğitimleri sayesinde öğrendiğim ve deneyip de çok faydalı olduğunu gördüğüm yöntem şudur:
Bireysel performans standartlarına dayalı yöntem?
Bireysel performans standartlarına dayalı yöntem?
Bireysel performans standartlarına dayalı yöntem: Kişiler gerçekleştirdikleri hedeflere, yarattıkları sonuç ve çıktılara göre oluşturulan bireysel standartlara göre değerlendirilir. Tüm detaylar için İKütüphane'de hazırladığımız " Performans Değerlendirme Yöntemleri " yazımıza göz atın.
Performans değerlendirmesi ile çalışanların performanslarının belirlenmesi sağlanır.?
Performans değerlendirmesi ile çalışanların performanslarının belirlenmesi sağlanır.?
Performans değerlendirmesi ile çalışanların görev ve sorumluluklarını benimsemesi, performanslarının ölçülmesi, maaş ayarlamalarının yapılması, terfilerin belirlenmesine yardımcı olunması ile eğitim ihtiyaçlarının kararlaştırılması sağlanır.
Performans Yönetimi, Performans değerlendirmesini kapsar.?
Performans yönetimi, şirket varlığını sürdürdüğü sürece var olacak olan bir süreçken, performans değerlendirmesi bu sürecin içerisindeki belli periyotları ve çalışmaları kapsar. Tekrar belirtmek gerekirse performans yönetimi, performans değerlendirmesini de kapsayan geniş bir yönetim sürecidir.
Performans değerleme etkili bir insan kaynakları yönetimi stratejisidir.?
Akademisyenlere ve yöneticilere göre performans değerleme etkili bir insan kaynakları yönetimi stratejisinin en önemli bileşeni [xiii] olmasının yanında organizasyon yönetiminin hedeflerine ulaşabilmesini sağlayan temel unsurlardan biridir [xiv] . 1.3. Performans Değerlemenin Amacı
Performans değerlendirmenin yönetsel amaçları nelerdir?
Performans değerlendirmenin yönetsel amaçları: Burada ücretlendirme, yükselme, transfer, işten çıkarma vb. gibi yönetim karar süreçlerine bir ölçümleme yönteminin yardımcı olması amaçlanır.