Pes ettim ne demek?

Module nedir Python?

Tiyosulfat ne icin kullanilir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Pes ettim ne demek?

1. Yenilgiyi kabul etmek, pes demek. "Tamam, tavlada senden iyisi yok, pes ediyorum." 2. Yenileceğini anlayıp sırtının yere gelmesini istemeyen pehlivan, yenildiğini kabul anlamına ya "pes ediyorum" demek veya hasmının kispetine eliyle vurarak işaret vermek.

Pes etmemek ne demek?

Pes etmemek ne demek?
pes etmek olayının tam tersi bir tutum içinde olmak, her ne olursa olsun asla vazgeçmemek, yolundan ayrılmamak.

Pes manası nedir?

Pes manası nedir?
Pes neyin kısaltması? Pro Evolution Soccer (Futbolun Profesyonel Gelişimi olarak tercüme edilebilir.) …

Pes etmek deyim mi?

Pes Etmek » Deyimler 1) yenilgiyi kabul etmek, pes demek.

Pes etmek ne demek Ekşi?

Pes etmek ne demek Ekşi?
hayatta sirf bişey için tutunmaya çalişarak yaşarken aslinda verilen çabanın tek taraflı ve boşa olduğu görüldüğü anda hissedilen güçsüzleşme durumu.. daha fazla mücadele edememek ve o kadar uzun süre uğraştığın şeyin bıraktığında ellerinden kayıp hızlıca gitmesini seyretmek..

Vaz gecmek ne demek?

Vaz gecmek ne demek?
Vaz Geçmek kelimesi Türkçe'de "geri dönmek" anlamına gelir. Vaz Geçmek kelimesi tarihte bilinen ilk kez Düsturname-i Enveri (1465)vaz geçmek "yolundan dönmek, feragat etmek" [ Filippo Argenti, Regola del Parlare Turco (1533) ]vaz gelmek [ Esad Efendi, Lehcet-ül Lugat (1732) ] eserinde yer almıştır.

Pes Türkçe mi?

İngilizce pad "ayak tabanı, tıkız yatak, dolgu" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Germence biçiminden evrilmiştir.

Pireyi deve yapmak atasözü mü deyim mi?

Pireyi deve yapmak atasözü mü deyim mi?
➡Pireyi Deve Yapmak deyiminin anlamı:Küçük, basit bir olayı büyütüp mesele yapmak, aşırı abartmak. Pisi pisine: Boş yere, boşuna.

Boğazı tıkanmak deyimi ne demek?

Boğazı tıkanmak deyimi ne demek?
Sıkılmak, üzülmek, dertlenmek, zorluk çekmek. "Duyduklarından sonra boğazı tıkandı."

Vazgeçmek VĀZ ne demek?

Conversation. Vazgeçmek; aslında geri gitmek demektir. Farsça baz "tekrar, geri" ve Türkçe geçmek sözcüklerinden oluşuyor. Eski hali vazgelmek'tir.

Pes etmek, genellikle yenilgiyi kabul etmek anlamına gelir. Bir mücadeleyi ya da bir hedefi başaramayacağını anlayıp vazgeçmek olarak da tanımlanabilir. Pes etmek, genellikle hayatta bir konuda mücadele verirken sürekli bir engelle karşılaşıldığında, yorulup vazgeçmeyi ifade eder.

Pes etmemek ise tam tersidir. Kararlı olmak, hedefe ulaşmak için azimle mücadele etmek anlamına gelir. Pes etmeyen kişi, zorluklar karşısında yılmaz, mücadeleye devam eder.

"Pes" kelimesi, Pro Evolution Soccer'ın kısaltması olan "PES" oyununu da ifade edebilir. Ayrıca "Pes etmek" deyimi, yenilgiyi kabul etmek anlamına gelir.

"Vazgeçmek" ise geri dönmek anlamına gelir. Bir hedeften, bir düşünceden feragat etmek, ondan vazgeçmek anlamında kullanılır.

"Pireyi deve yapmak" deyimi, küçük bir konuyu büyüterek abartmak anlamına gelir. "Boğazı tıkanmak" deyimi ise sıkılmak, üzülmek ya da zorluk çekmek anlamına gelir.

"Vazgeçmek" kelimesinin Farsça "baz" (tekrar, geri) ve Türkçe "geçmek" sözcüklerinden oluştuğu belirtilmektedir. Eski hali "vazgelmek" şeklindedir.

Module nedir Python?

Tiyosulfat ne icin kullanilir?

1. Konular

1. 1.283.041
  2. Mesajlar

1. 1.684.436
  3. Kullanıcılar

1. 32.307
  4. Son üye

Geri
Üst Alt