<
T
theking
Pesto Sos Tanımı İçin Materyaller
200 gram fesleğen yaprağı (1 bazen 2 demet olabiliyor)
100 gram çam fıstığı yada ceviz
100 gram parmesan peyniri yada eski kaşar
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı (sızma yada riviera)
Tuz
Pesto Sos Tanımı Yapılışı
Tüm gereçler karıştırılır.
Blender ile püre haline getirilir.
Cam kavanozda üzerini kapatacak halde sızma zeytinyağı dökülür 1-2 haftaya kadar buzdolabında saklanır.
Yada buz kalıplarında dondurup salata yapmadan evvel bir yada isteğe bağlı iki küp çıkarıp eritebilirsiniz kullanıma hazır olur.
200 gram fesleğen yaprağı (1 bazen 2 demet olabiliyor)
100 gram çam fıstığı yada ceviz
100 gram parmesan peyniri yada eski kaşar
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı (sızma yada riviera)
Tuz
Pesto Sos Tanımı Yapılışı
Tüm gereçler karıştırılır.
Blender ile püre haline getirilir.
Cam kavanozda üzerini kapatacak halde sızma zeytinyağı dökülür 1-2 haftaya kadar buzdolabında saklanır.
Yada buz kalıplarında dondurup salata yapmadan evvel bir yada isteğe bağlı iki küp çıkarıp eritebilirsiniz kullanıma hazır olur.