Peygamber efendimizin mucizeleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Peygamber efendimizin mucizeleri nelerdir?

İŞTE EFENDİMİZ'İN MUCİZELERİNDEN BAZILARI:
- Kur'an-ı Kerim:
- Ayın yarılması mucizesi (Ay'ın İkiye Bölünmesi):
- İsra ve Mirac mucizesi:
- Peygamberimizin mübarek ellerinden suların akıtılması mucizesi:
- Yemeğin bereketlenmesi- çoğalması mucizesi:
- Yağmurun hemen yağması mucizesi:

Allah Hz Muhammed neden çok seviyor?

Muhammed(a.s.m), son peygamber olarak seçildiği için, bütün peygamberlerde bulunan güzel ahlakın ve özelliklerin hepsini en mükemmel şekilde kendinde barındırmıştır. Tarihçe-i hayatı, bunun açık göstergesidir. Ayrıca, peygamberleri seçen Allah'tır. O kimi peygamber olarak seçeceğini en iyi bilir.

Peygamber Efendimiz esirlere nasıl davranırdı?

Peygamber Efendimiz esirlere nasıl davranırdı?
Resûl-i Ekrem çeşitli tâlimat, tavsiye ve uygulamalarıyla esirlere iyi davranılmasını istemiş, onlara eziyet ve işkence edilmesini yasaklamış (Vâkıdî, II, 514), kendisinden bilgi almak için bile esire baskı yapılmasının uygun olmadığına işaret etmiştir (İbn Hişâm, I, 616-617).

Sahabeler Peygamberimizi nasıl severdi?

Sahabeler Peygamberimizi nasıl severdi?
Mâlik, ashâbın Müslüman olmalarından sonra bu kadar sevindiklerini hiç görmediğini söyleyerek o ânı resmettikten sonra şöyle demişti: "Ben de Allah'ı, Resûlü'nü (sav), Ebû Bekir'i ve Ömer'i seviyorum. Onlar kadar amel etmiş olmasam da (âhirette) onlarla beraber olmayı umuyorum." Müslim, Birr, 163.

Hz muhammedin mucizeleri var mı?

Hz.Peygamberimiz bir hadisinde 'hiçbir peygamber yoktur ki, onlara kendi zamanlarındaki insanların inandıkları bir mucize verilmemiş olsun. Hepsine mucizeler verilmiştir. Bana mucize olarak verilen ise Allah'ın bana vahyettiği Kur'an-ı Kerimdir.

Peygamberimizi örnek alan bir insan ne yapmalı?

Peygamber (s.a.v.), çalışanlara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili olarak da şöyle buyurmuştur: "… Her kimin kardeşi, emri altında bulunursa ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin. Onlara (hizmetiniz altında çalışanlara) güçlerini aşan işler yüklerseniz onlara yardım edin."

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in birçok mucizesi vardı. Bazıları şunlardır:

1. Kur'an-ı Kerim: Hz. Muhammed'e indirilen son kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim, en büyük mucizelerden biridir. Hem dili, hem de anlatımıyla insanları etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir.

2. Ayın yarılması mucizesi: Bu mucize, Hz. Muhammed'in kendisine inanmayan kâfirlerin isteği üzerine Ay'ı ikiye böldüğü olaydır.

3. İsra ve Mirac mucizesi: Allah'ın izniyle geceleyin Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan da semaya çıkarak Allah'la mülakat etmesi mucizesidir.

4. Peygamberimizin mübarek ellerinden suyun akması: Hz. Muhammed'in mübarek ellerinden suyun akması mucizesi, insanları şaşırtmış ve inanmalarını sağlamıştır.

5. Yemeğin bereketlenmesi-çoğalması mucizesi: Hz. Muhammed'in duasıyla az sayıdaki yiyeceğin bereketlenerek birçok kişiyi doyurması mucizesidir.

6. Yağmurun hemen yağması mucizesi: Hz. Muhammed'in yağmur duası sonucunda yağmurun hemen yağması mucizesi de onun mucizelerinden biridir.

Hz. Muhammed, Allah tarafından son peygamber olarak seçilmiş ve insanlara güzel ahlakı en mükemmel şekilde göstermiştir. O'nun sevilmesi ve yüksek değer görmesi de bu sebeplerden kaynaklanmaktadır. Peygamber Efendimiz'e sevgi göstermek, onun sünnetine uymak, Kur'an'ı okuyup anlamaya çalışmak, hayırlı ve güzel işler yapmak gibi örnek alınabilecek davranışlar sergileyebilirsiniz.

Imam-i Azam lakabinin verilmesinin sebepleri nelerdir?

Saclari sekillendirmek icin ne kullanmaliyim?

1. Konular

1. 1.282.900
  2. Mesajlar

1. 1.683.907
  3. Kullanıcılar

1. 32.235
  4. Son üye

Geri
Üst Alt