Son Konular

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Fetih Hutbesi

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.172
Meslek
Webmaster
Hz Muhammed (sav) Fetih Hutbesi

Mekke'nin fethinden sonra Kabei Muazzama putlardan temizlendi Butun halk Kabe'nin etrafına toplanmışlardı Efendimiz Hz Muhammed (sav) uc kere tekbir getirip, Allah (cc) hamd u senada bulunduktan sonra şoyle bir hutbe okudular:

"Allah birdir Ondan başka ilah yoktur Onun şeriki (ortağı) ve naziri (benzeri) yoktur O Allah va'dini yerine getirdi Kuluna yardım etti Aleyhimize toplananları, yalnız başına hezimete uğrattı Cahiliyeye ait tum gururlar, butun kan ve mal davaları ayaklarımın altındadır Onları mahvediyor, kaldırıyorum

Ey Kureyş cemaati! Allah (cc) Hazretleri cahiliyet gururlarını, gecmişler ile gururlanmayı sizden uzaklaştırmış ve kaldırmıştır Tum insanlar Adem'dendir Adem de topraktandır Nitekim Cenebı Allah buyuruyor ki mealen: Ey insanlar! Biz sizi, bir erkekle bir dişiden yarattık Sizi muhtelif milletlere, kabilelere ayırdık Ta ki, tanışasınız diye Allah'ın nazarında en ekreminiz, en şerefliniz, Allah'tan en cok korkanınızdır Allah, her şeyi hakkıyla bilir, her şeyden haberdardır (Hucurat Suresi, ayet 13) Muhakkak Allah ve Rasulu, insanı sarhoş eden şeyleri haram kılmıştır

Efendimiz Hz Muhammed (sav) , bu hutbesiyle, Allah (cc) birliğini, hak dinin esaslarını, insanlar arasında eşitlik ve mu'minler arasında kardeşlik olduğunu belirtmiştir Bu hutbesinden sonra "Ey Kureyş cemaati! Ey Mekkeliler! Ne dersiniz? Şimdi hakkınızda benim ne yapacağımı sanırsınız? Benden ne beklersiniz? diye sordu

Tum Kureyş reisleri, korkularından onlerine baktılar "Biz, senden hayır ve iyilik bekleriz Sen kerem ve iyilik sahibi bir kardeşsin Kerem sahibi bir kardeş oğlusundediler

Hz Muhammed ( sav) "Benim halimle, sizin haliniz, Yusuf Aleyhisselam'ın kardeşlerine dediği gibi olacaktır Yusuf Aleyhisselam'ın kardeşlerine dediği gibi, ben de size: 'Bugun hicbir şeyi başa kakma ve ayıplama yok Allah sizi mağfiret etsin, o merhamet edenlerin en merhametlisidir' (Yusuf Suresi, ayet 92) diyorum Hepinizi affettim? buyurdu ve Kureyş hakkında umumi bir af ilan etti

Peygamber Efendimizin Abdest Alışı

Kuran-ı Kerim Ahlakı

1. Konular

1. 1.282.773
  2. Mesajlar

1. 1.683.492
  3. Kullanıcılar

1. 32.177
  4. Son üye

Geri
Üst Alt