Son Konular

Peygamberimizin Eğitime Verdiği Önemi Anlatan Yazı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Peygamber efendimizin eğitime verdiği önemi anlatan bir yazı

Peygamber efendimiz hepimizin bildiği gibi tüm insanlara, Müslümanlara örnek olan bir insan olmuştur. Peygamber efendimiz, her davranışıyla ve sözüyle insanlığa örnek teşkil etmiştir. Peygamber efendimiz, hayatını dinimize ve Allah'ın buyruklarına göre devam ettirmiştir.

Peygamber efendimiz, aileye ve daha bir çok konuya önem verdiği gibi eğitime de fazlasıyla önem vermiştir. Peygamber efendimiz eğitim ve öğretimin çok önemli olduğunu defalarca bir çok hadisinde vurgulamıştır. Bilgisizliği ve cehaleti yermiştir bu konuda hadisler söylemiştir. Ayrıca peygamber efendimiz peygamberlik görevinin yanında bir de muallimlik yaparak eğitim vermiştir.

Peygamber efendimiz, öğrencilere ve diğer insanlara sadece din konusunda değil; yüzme, okçuluk, tıp, matematik gibi alanlarda da eğitim almalarını öğütlemiştir.

Peygamber efendimizin eğitim ile ilgili hadisleri;

- "İlim yolunu tutana Allah, cennet yolunu açar."

- "Bir sabah bir mesele öğrenmen yüz rekat namaz kılmandan hayırlıdır."

- "İlim, Çin'de bile olsan öğreniniz."

- "İlim öğrenmek her Müslüman'a farzdır."

S
S

Hz.Muhammed'in (s.a.v) Aile Büyükleri

Benzer Konular

• Soru Soru
Peygamber efendimizin eğitime verdiği önemi anlatan bir yazı Peygamber efendimiz hepimizin bildiği gibi tüm insanlara, Müslümanlara örnek olan bir insan olmuştur. Peygamber efendimiz, her davranışıyla ve sözüyle insanlığa örnek teşkil etmiştir. Peygamber efendimiz, hayatını dinimize ve Allah’ın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
S
  • Soru Soru
Hz. Muhammed eğitime verdiği önem, Peygamberimizin eğitime verdiği önem, Peygamber efendimizin eğitim ve öğretime verdiği önem nedir kısaca, Hz. Muhammed’in eğitime ve öğretime verdiği önem hakkında kısa bilgi, Hz. Muhammed, eğitim-öğretime yani ilime çok önem vermiştir. Peygamber Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
AĞRILARA VE SITMAYA KARŞI MANEVİ REÇETE Bismillâhil kebiyri neûzü billâhil azıymi min şerri ırkın ne'ârin ve min şerri harrin nâr.' Peygamber Efendimiz çeşitli ağrılara ve sıtmaya karşı manevi tedavi olarak bu duayı öğretirlerdi 'Rabbünallâhüllezî fıs semai tekaddesesmüke, emruke fıs semai vel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
theking
T
S
  • Soru Soru
Her insanın, her toplumun ve her ülkenin bir kaderi vardır. Dünya üzerinde henüz hiçbir insan yaratılmamışken, her insanın gelecekte neler yaşayacağı, bir ülkenin hangi olaylara şahit olacağı, bir toplumun geçireceği evreler ve bu gibi her olay Allah katında tüm detayları ile belirlenmiştir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
PEYGAMBER EFENDİMİZİN YARATILIŞ GÜZELLİKLERİ Peygamber Efendimizin Ashabı, bu kutlu insanın dış görünümünün güzelliği, görenleri hayran bırakan heybetinden nuruna ve duruşundan gülüşüne kadar Allah'ın onda tecelli ettirdiği çeşitli güzellikler hakkında pek çok detay aktarmışlardır. Sayıca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.281.024
  2. Mesajlar

1. 1.678.304
  3. Kullanıcılar

1. 31.734