- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,790
- Tepkime puanı
- 44
Peynir altı suyu ile turşu nasıl yapılır?
Su ılıyınca içerisine 2 su bardağı kadar peynir ya da yoğurt suyu ilave ederek 1 litreye tamamlayın. Ardından kavanozlara pay edin. İçerisine son olarak defne yaprağı, dereotu ya da tane karabiber de ekleyebilirsiniz. Ağzını sıkıca kapattıktan sonra 15 – 20 gün boyunca fermente olması için bekletin.Peynir altı suyu ile peynir suyu nasıl yapılır?
Peynir altı suyu ile peynir suyu nasıl yapılır?Peynir Altı Suyu Nasıl Yapılır?
- 1 litre sütü tencereye alın ve kaynatın.
- Süt kaynamaya başladığında üzerinde 2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu ekleyin.
- Tenceredeki süt kesildikten sonra sıvı ve katı maddeler birbirinden ayrılacaktır.
- Lor peyniri kıvamını yakaladığınızda ocağın altını kapatın.
Peynir altı suyu nasıl kullanılır?
Peynir altı suyu nasıl kullanılır?Peynir altı suyunun en yaygın kullanımı içilerek tüketilmesidir. Özellikle yemeklerden önce 1 bardak kadar peynir altı suyu tüketmek ve çok hastalığı önleyici özellik taşır. Ayrıca peynir altı suyunun diğer ve kullanımı ise bitkiler için topraklara dökülmesi şeklinde gerçekleştirilir.
Probiyotik Turşu nasıl yapılır?
Probiyotik Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle büyükçe bir tencerede kavanozları kaynatıp mikroptan arındırıyoruz.
- Bir gece önceden turşu yapılacak malzemeleri sirkeli suda bekletip ardından iyice yıkıyoruz.
- Bir litre içme suyunu kaynatıp bir sürahiye döküyoruz.
- Üzerine 3 yk himalaya tuzunu atıp karıştırıyoruz.
Peynir altı suyu ile neler yapılabilir?
Peynir altı suyu ile neler yapılabilir?İsminden de belli olduğu üzere bu, peynir üretimi sırasında arta kalan sudur. Peynir altı suyunun faydaları pek çoktur. Zira probiyotikler ve mineraller açısından güçlü bir kaynaktır. Peynir altı suyundan lor, çorba, ekmek, krep, pankek, poğaça vb pek çok şey yapılabilir.
Sağlıklı ev turşusu nasıl yapılır?
Sağlıklı ev turşusu nasıl yapılır?Hazırlanışı
- Suyu kaynatın.
- Yıkadığınız sebzeleri ve sarımsakları cam kavanoza sıkıştırarak yerleştirin.
- Kefir ve soğumuş salamura suyunu sebzeleri 2 parmak geçecek şekilde kavanoza ekleyin.
- Sebzelerin hava ile temas etmemesi için üzerini maydanoz ile kapatın.
- Üzerine ayrıca bir ağırlık koyabilirsiniz.
Gerçek turşu nasıl yapılır?
Salamura için kullanılan musluk suyunun en az bir gece dinlendirilmesi gerekiyor. 2 kilogram hazırlanacak turşu için 200 gram ince kaya tuzu kullanılıyor. Kaya tuzu, bir gece dinlendirilen suyun içinde iyice eritiliyor. Kaya tuzu ne kadar fazla kullanılırsa, turşunun yumuşama ihtimali o kadar azalıyor.Alman turşusu nasıl yapılır tarifi?
Alman turşusu nasıl yapılır tarifi?Alman Usulü Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, şeker, sirke ve tuzu küçük bir tencerede kaynatın.
- Kavanozların dibine dereotu, soğan ve sarımsak ekleyin.
- Karabiber, kişniş tohumu ve hardal tohumunu paylaştırın.
- Salatalıkları kavanoza dizin.
- Üzerine ılıyan karışımı paylaştırın ve kavanozları sıkıca kapatın.