Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Peynirli Açma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Peynirli Açma Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt (440ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
1 yaş maya
2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı un (750gr)
Beyaz peynir
Tereyağı (oda sıcaklığında)

Peynirli Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
.Un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
Üzerine unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım, kulak göğsü kıvamından birazcık daha yumuşak ve biraz ele yapışan bir hamur elde edelim.
Hamuru yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde yaklaşık 14-16 modül koparıp yuvarlayalım.
Her bezenin üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim.
Elimizle bastırarak bezeyi açıp, peyniri ekleyip rulo haline getirelim.
Biraz hamurları beklettikten sonra birinci sardığımız ruloyu alıp kıvıralım.
Ruloları fazla uzatırsanız açmalarınız ince olur, hafif kısa tutunca yumuşacık oluyor.
Uçları altta kalmasına ihtimam gösterelim.
Tepsiye dizdiğimiz açmaları tekrar 15 dk bekletelim, akabinde yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı süt ile karıştırıp üzerlerine sürelim.
Dileyen susam yahut çörek otu da üzerlerine dökebilir.
Evvelden ısıtılmış 200 derece alt üst ayarda fırınımıza verelim, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dk pişirelim.
Açmalarınız servise hazır. Afiyet olsun! .
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri