T
theking
Guest
Peynirli Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un (kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz)
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 kalıp peynir veya çökelek maydanoz
Peynirli Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta tuz un karıştırılarak ele hafif yapışan özlü hamur yoğrulur.
2dk dinlendirir.
Mandalina büyüklüğünde 10 adet bezelere ayırıp unla pasta tabağı büyüklüğünde açıp dinlendiriyorum
Açtığım bezleri tuzlu kaynayan suda haşlayıp soğuk su koyduğumuz kaba alıyorum.
Tepsimin tabanını yağlayıp çiğ yufkanın birini tabana seriyoruz. Her kata yağ sürerek haşladığım 5 yufkayı alt katman yerleştiriyorum arasına peynirli maydanozlu karışımı serpiyorum.
Diğer 5 yufkayı da haşlayıp aralarına yağ gezdirerek üst katmanı tamamlayıp ocak üzerinde kontrollü bir şekilde kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Peynirli Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un (kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz)
250 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 kalıp peynir veya çökelek maydanoz
Peynirli Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta tuz un karıştırılarak ele hafif yapışan özlü hamur yoğrulur.
2dk dinlendirir.
Mandalina büyüklüğünde 10 adet bezelere ayırıp unla pasta tabağı büyüklüğünde açıp dinlendiriyorum
Açtığım bezleri tuzlu kaynayan suda haşlayıp soğuk su koyduğumuz kaba alıyorum.
Tepsimin tabanını yağlayıp çiğ yufkanın birini tabana seriyoruz. Her kata yağ sürerek haşladığım 5 yufkayı alt katman yerleştiriyorum arasına peynirli maydanozlu karışımı serpiyorum.
Diğer 5 yufkayı da haşlayıp aralarına yağ gezdirerek üst katmanı tamamlayıp ocak üzerinde kontrollü bir şekilde kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Peynirli Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı