Son Konular

Pirasa Eksilisi nasil yapilir?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Pırasa Ekşilisi nasıl yapılır?


Havuçlu Nohutlu Pırasa Ekşilisi Pırasa Sevmeyenler Bu Tarifi Seveceksiniz Nasıl Yapılır?
- Yağımızı tenceremize alalım.
- Kuşbaşılarımızı katalım.Bir iki tur karıştıralım.
- Küp küp doğramış olduğumuz soğanlarımızı tenceremize katalım.
- Soğanlarımız pembeleşince salçamızı katalım.
- 1 litreye yakın suyumuzu ekleyelim.

Çiğ pırasa dondurucuda nasıl saklanır?


Çiğ pırasa dondurucuda nasıl saklanır?
Pırasaları temizleyip yemeklik doğrayınız. Domatesleri küp küp doğrayın. Buzdolabı poşetinin altına domatesleri üzerine pırasaları koyup ağzını sıkıca kapatınız. Derin dondurucuya koyunuz.

Pırasa derin dondurucuya atılır mı?


Pırasayı dondurucuda saklarken bilinmesi gerekenler Pırasayı haşlayarak saklarsanız 3-4 ay içinde, çiğden saklarsanız 5-6 ay içinde, şoklayarak saklarsanız ise 7-8 ay içinde tüketmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Pırasa yaprakları nasıl pişirilir?


Pırasa yaprakları nasıl pişirilir?
yumurtalı pırasanın yapılması
- pırasa yapraklarını doğrayın.
- yağ içinde soğanı kavurun.
- üzerine pırasa yapraklarını baharatları ve tuzu ilave edin, karıştırın.
- tavanın kapağını kapayın ve ağır ateşte yaprakların diriliği gidinceye kadar pişirin.
- ardından tavanın içerisinde iki yuva açın ve yumurtaları kırın.

Pırasa Kavurmasına hangi baharatlar konur?


Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa.
- 1 büyük soğan.
- 2 diş sarımsak.
- 1 yemek kaşığı salça.
- 1 su bardağı su.
- Tuz, karabiber.

Pırasa yemeğinin içine ne konur?


Pırasa yemeğinin içine ne konur?
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa.
- 1 kuru soğan.
- 2 adet havuç
- 1 kaşığı domates sosu.
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, limon.
- Üzerine maydanoz, dere otu.

Nohutlu pırasa yemeği nasıl yapılır?


Nohutlu Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağları koyun yemeklik doğranmış soğanı koyun .
- Halka doğranmış havuçları ekleyin 5 dk kısık ateşte pişirin .
- Salçaları ilave edin .
- Doğranmış pırasaları koyun .
- Yıkadığımız pirinci tuzu, şekeri, baharatları serpip 5 dk daha kısık ateşte pişirin .
- Suyunu ilave edin .

Terbiyeli pırasa yemeği nasıl yapılır?


Terbiyeli pırasa yemeği nasıl yapılır?
Terbiyeli Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasaları ve havucu yıkayıp halka halka dilimleyin.
- Zeytinyağını bir tencereye alıp, pırasaları ve havuçları güzelce kavurun.
- Terbiyesi için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın, içine 3 bardak suyu ekleyip cıvıklaştırın ve sotelenmiş pırasalar ekleyin.

Pırasa dondurucuda saklanır mi?


Ispanağı derin dondurucuda nasıl saklanır?


Ispanağı derin dondurucuda nasıl saklanır?
Temizleyip kuruttuğunuz ıspanakları buzdolabı poşetlerine koyun ve poşetleri sıkarak içindeki havanın dışarı atılmasını sağlayın. Poşetlerin ağzını kapatarak derin dondurucuya yerleştirin. Yaklaşık olarak 6 ay tazeliğini koruyan ıspanakları, ihtiyaç olduğunda derin dondurucudan buzdolabına aktararak çözdürebilirsiniz.
 
Pırasa ekşilisi yapmak için öncelikle tencereye yağı alıp kuşbaşı doğranmış eti kavuruyoruz. Ardından küp küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleşen soğanların üzerine salça ekleyerek karıştırıyoruz ve suyunu ekliyoruz. Bu karışımı kaynayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra temizlenip dilimlenmiş pırasaları ve havuçları ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Son olarak nohutları ekleyip bir süre daha pişirdikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.

Çiğ pırasayı dondurucuda saklamak istediğinizde, pırasaları temizleyip yemeklik doğradıktan sonra domatesleri de küp küp doğrayarak buzdolabı poşetine yerleştirip sıkıca kapatıp derin dondurucuya ekleyebilirsiniz. Böylece pırasalarınızı uzun süre tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz.

Pırasayı derin dondurucuda saklarken dikkat etmeniz gereken noktaları belirtmişsiniz. Haşlayarak sakladığınız pırasaları 3-4 ay içinde, çiğden sakladıklarınızı 5-6 ay içinde, şoklayarak sakladıklarınızı ise 7-8 ay içinde tüketmeniz önerilmektedir.

Pırasa yapraklarını pişirmek için yumurtalı pırasa tarifinden yola çıkabilirsiniz. Yaprakları doğradıktan sonra yağda kavurduğunuz soğanın üzerine ekleyip baharatları ve tuzu ilave ederek karıştırıp pişirebilir, sonrasında üzerine kırılmış yumurtaları ekleyerek servis edebilirsiniz.

Pırasa kavurması içinse pırasaları ve diğer malzemeleri doğrayarak soteleyip içine salça ve su ekleyerek pişirebilirsiniz. Son dokunuş olarak tuzu ve karabiberi ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Zeytinyağlı pırasa tarifi içinse pırasaları ve diğer malzemeleri önceden hazırlayarak zeytinyağında kavurup pişirerek servis edebilirsiniz. Üzerine maydanoz ve dereotu ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Nohutlu pırasa yemeği yapmak isterseniz, sırasıyla yağları eritip soğanı ve havuçları kavurduktan sonra diğer malzemeleri ekleyip pişirebilir ve servis yapabilirsiniz.

Terbiyeli pırasa yemeği yapmak için de pırasaları ve havucu kavurup terbiyesiyle pişirerek hazırlayabilirsiniz.

Ispanağı derin dondurucuda saklamak için ise ıspanakları temizleyip kuruttuktan sonra poşetleyerek sıkıca kapatarak derin dondurucuya yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Böylece ıspanakları uzun süre tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz.
 

Kamyonetler kantara girecek mi?

Kuru gul yapraklari ile ne yapilir?

  1. Konular

    1. 1.282.729
  2. Mesajlar

    1. 1.683.416
  3. Kullanıcılar

    1. 32.148
  4. Son üye

Geri
Üst Alt