☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Piri Reis Universitesi kime ait?

Zeberus

Administrator
Yönetici

Piri Reis Üniversitesi kime ait?​

Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın Kuruluşu.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Kim?​

Oral ERDOĞAN, Piri Reis Üniversitesi Rektörü

Piri Reis Üniversitesi Devletin mi?​

Piri Reis Üniversitesi Devletin mi?
Pîrî Reis Üniversitesi veya Pîrî Reis Denizcilik Üniversitesi, 8 Şubat 2008 tarihinde İstanbul’da kurulan vakıf üniversitesidir. Kampüs, İstanbul’un Tuzla ilçesinde yer almaktadır. Üniversite, Yelken sporuna ilgiyi artırmak için bir proje hazırlamıştır.

Piri Reis’in ailesi kimdir?​

Piri Reis’in ailesi kimdir?
Pîrî Reis’in babası Karamanlı Hacı Mehmed, amcası ise ünlü denizci Kemal Reis’tir. Kemal Reis’le bizzat tanışmış olan Osmanlı tarihçisi Kemalpaşazâde onun Gelibolulu olduğunu belirtmiştir.

Piri Reis Üniversitesi kaç puan?​

İstanbul Piri Reis Üniversitesi 2020-2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puanı
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi) | Gemi İnşaatı (%50 İndirimli) | 227,48028
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Vakıf Üniversitesi) | Gemi İnşaatı (Burslu) | 313,75482

Profesör Erhan Aslanoğlu kimdir?​

1964’te Ankara’da doğdu. 1982 yılında Ankara Deneme Lisesi’nden mezun olduktan sonra ODTÜ Ekonomi Bölümünü kazandı ve 1987 yılında mezun oldu. Aynı bölümde 1988 yılında başladığı yüksek lisans çalışmasını 1990 yılında tamamladı.

Piri Reis Üniversitesi paralı mı?​

Piri Reis Üniversitesi paralı mı?
2021-2022 Eğitim ve öğretim yılında KDV hariç yıllık öğrenim ücreti; Hukuk Fakültesi dâhil Lisans ve Önlisans İngilizce yabancı dil hazırlık sınıfı için 38.500 TL; Lisans (Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi) 60.000 TL; Hukuk Fakültesi 68.000 TL; Önlisans programları ( …

Piri Reis Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?​

Piri Reis Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?
istanbul’da kurulması planlanan üniversite. istanbul tuzlada kurulması plananan üniversite daha önce tüdev adında denizcilik kursu olarak devam etmekte olan kaliteli bir eğitim kurumudur.

Piri Reis’in annesi ve babası kimdir?​

Doğum tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte 1465 ile 1470 yılları arasında, o tarihlerde Türk deniz üssü olarak bilinen küçük bir sahil kasabası Gelibolu’ da doğmuştur. Babası Hacı Mehmet’ tir. Doğan çocuklarına Muhiddin Piri adını verirler.

Piri Reisin kimdir hayatı?​

Pîrî Reis, 1465-1470, Gelibolu – 1554, Kahire), Osmanlı Türk’ü denizci ve kartografı. Asıl adı Muhyiddin Pîrî Bey’dir. [1] Künyesi Ahmet ibn-i el-Hac Mehmet El Karamani’dir. Amerika’yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınmıştır.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Piri Reis Üniversitesi kime ait sorusunun cevabıyla başlayalım. Piri Reis Üniversitesi, Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın kuruluşudur. Üniversitenin rektörü ise Oral ERDOĞAN'dır.

Piri Reis Üniversitesi devlet üniversitesi değildir. 8 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'da kurulan Piri Reis Üniversitesi, vakıf üniversitesi statüsündedir ve İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan bir kampüse sahiptir.

Piri Reis Üniversitesi'nin taban puanlarına göz atacak olursak, 2020-2021 yılında Gemi İnşaatı bölümü için taban puanları şu şekildedir:
- Gemi İnşaatı (%50 İndirimli): 227,48028
- Gemi İnşaatı (Burslu): 313,75482

Piri Reis Üniversitesi özel bir üniversite olduğundan dolayı öğrenim ücreti talep etmektedir. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında KDV hariç yıllık öğrenim ücretleri şu şekildedir:
- Hukuk Fakültesi dâhil Lisans ve Önlisans İngilizce yabancı dil hazırlık sınıfı: 38.500 TL
- Lisans (Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi): 60.000 TL
- Hukuk Fakültesi: 68.000 TL

Piri Reis Üniversitesi, denizcilik alanında özellikle geniş bir yelpazede eğitim veren bir üniversitedir. İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan üniversite, denizcilik konusunda özel bir alana odaklanarak öğrencilere kaliteli eğitim imkanları sunmaktadır.

Piri Reis'in ailesi hakkında ise bilgiler şöyle: Piri Reis'in babası Karamanlı Hacı Mehmed, amcası ise ünlü denizci Kemal Reis'tir. Kemal Reis'le bizzat tanışmış olan Osmanlı tarihçisi Kemalpaşazâde onun Gelibolulu olduğunu belirtmiştir.

Son olarak, Piri Reis'in hayatı hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse, Piri Reis Osmanlı Türkü denizci ve kartograf olarak bilinir. Gerçek adı Muhyiddin Pîrî Bey olan Piri Reis, Amerika'yı gösteren Dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınmıştır. Gelibolu'da doğmuş olup babasının adı Hacı Mehmet'tir.