Pirinc pilavi neden diri olur?

Super set ne ise yarar?

Giremez levhasi hangisi?

<

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Puan 113
Çözümler 4
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.367
Çözümler
4
Tepkime puanı
1.437
Puan
113
Yaş
37
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Meslek
Webmaster
ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

Pirinç pilavı neden diri olur?


Çok basit bir dille anlatayım; pirinçleri az kavurursanız pilavınız lapa olur. Eğer çok kavurursanız da kullanacağınız suyun dengesi değişeceğinden pilavınız kıtır kıtır olur. Bu noktaya dikkat edelim. Pirinçlerin kokusunu duyduğunuz an kavurma işleminin bittiği an olmalı.

Pilavın demlenmesi ne demek?


pilavın suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika kadar bekletilmesidir.
Pilavın üstüne peçete neden konur?
pilavın altını kapattıktan sonra kapağı kapalı şekilde bekletirken yoğun bir şekilde buharlaşma ve akabinde yoğunlaşma başlar. yoğunlaşan buhar damlalar halinde pilavın üzerine damlar. peçetenin amacı da buhar halinde bulunan haş iki o'yu yoğunlaşmadan tutabilmek.

Pirinç neden yıkanır?


Pirinç sert bir tahıl ve yıkandığında içine su çekmiyor. Bu nedenle üstündeki tozu temizlemek için yıkamakta hiçbir sakınca yok. Pirinci yıkamak için bir diğer neden ise nişastasından kurtulmak. Pirinç nişastası, pirinci yıkadığımızda suyu beyaz yapan o madde, pilavımızın yapış yapış olmasına neden oluyor.

Pilavın tane tane olması için ne yapmalıyım?


Pilav yaparken pirinç seçimi çok önemlidir. Pilavın tane tane olması için, pirincin suyunu içine iyice çekmesi gerekir. Pilav yapımı için en uygun pirinç, baldo pirincidir. Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavınızın lapa olmasını önler.
Pilavın demlenmesi için ne yapmalı?
Tenceredeki su çekilince, kâğıt havluyla tencerinin kapağını sarın. Pilavı en iyi şekilde demlemek için kağıt havlu şart değildir. Pilavınızı normal havlu ile de demlenyeme bırakabilirsiniz. İdeal demlenme süresi 20 dakikadır.
Pilav biraz lapa olmuşsa tencerenin içerisindeki nemi içine alıp pilava daha taneli bir kıvam katması için tencere kapağının altına konur. Nem emici diyoruz da sünger falan koymayın ,kağıt da koymayın sözlük. Peçete olur. Lapa gelen pilavın nemini emer, üstelik havlu koymaktan daha temiz ve sağlıklıdır.
 

Super set ne ise yarar?

Giremez levhasi hangisi?

Geri
Üst Alt