- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.334
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.268
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.751
- Meslek
- Webmaster
Pirinç şarabı nasıl yapılır?
Pirinçten ev şarabı tarifi, oranları aşağıdaki gibi olan malzemelerin hazırlanmasını gerektirir:
- 1 kg çiğ pirinç,
- 2,5 kg şeker.
- 8 litre su.
- bir paket kuru üzüm,
- şarap mayası, örneğin Tokay veya beyaz şarap için diğer maya,
- isteğe bağlı baharatlar, örneğin bir tutam tarçın, kekik, küçük hindistan cevizi veya nane.
Dünyanın ilk içkisi nedir?
Yalnız ilk içkinin ne tür olduğu bilinmemekle beraber M.Ö. 1000 yıllarında pirinçten elde edilen konsantre edilmiş sert bir içkiden söz edilmektedir. Alkolün bulunuşu tarih öncesi devirlere uzanır.
Sake, Japonların pirinç ve tahıl tozundan yapılan ulusal içkisidir. Rakı ve tatlı şaraba da benzetilmektedir. Genellikle Beyaz şarap rengindedir. %18-20 oranında alkol içerir. Şaraba nazaran hafif ekşimsi bir tadı vardır.
Pirinç şarabı ne işe yarar?
İşlem, bira ve viski üretiminde kullanılan ezme işlemine biraz benzemekle birlikte nişastayı şekerlere dönüştüren enzimlerin kaynaklarında farklılık göstermektedir. Pirinç şaraplarında mikroplar enzimlerin kaynağıdır.
Muz da alkol var mi?
Örneğin muz; bir kilo muzda tam tamına 6 gram saf alkol varmış meğer. Doğal meyve sularının litresinde 3 gram, hatta üzüm suyunda 10 gram alkol varmış.
İçki ilk nerede bulundu?
'Alkol' sözcüğünün ilk kez ne zaman kullanıldığı bilinmiyor. Ancak bilinen en eski alkollü içecek yaklaşık M.Ö. 7,000 – 6,500 arası Çin'in Henan vilayetindeki Jiahu köyünde yapılmış. Araştırmacılar içkinin pirinç, üzüm, bal ve alıç meyvesinden yapıldığını keşfettiler.
Evde SOJU nasıl yapılır?
Talimatlar
- Malzemeleri hazırlayın (çilekleri ayıklayın, limonlu çörekleri dilimleyin, vb.)
- Malzemeleri birleştirin (alkol bazlı + aromatikler + tatlandırıcı)
- Serin, kuru ve karanlık bir yerde saklayın.
- İstenilen lezzet elde edilene kadar birkaç günde bir tadın.
Şekerler ve alkol şarabın tatlılığını artırır; asitler (ekşilik) ve acı tanenler buna karşı koyar.